Fondul de investitii RC2, care detine in prezent 40% din Policolor, intentioneaza sa cumpere o paticipatie indirecta suplimentara de 15,36% din actiunile producatorului roman de lacuri si vopsele Policolor. In plus, intr-o comunicare catre actionari, RC2 le propune acestora sa investeasca 100% in Romania.

Fondul de investitii Reconstruction Capital II Ltd (RC2) a publicat prima comunicare din 2018 catre actionari. Reconstruction Capital II (RC2), listat la Bursa din Londra, anunta semnarea unui acord conditional pentru achizitia unui procent mai mare de actiuni in cadrul companiei Policolor.

Astfel, Reconstruction Capital II (RC2) doreste sa isi mareasca participatia directa sau indirecta in Policolor S.A. de la 40%, la 55,36% prin achizitia de actiuni in fonduri de investitii cu activitate concentrata in Romania al caror principal activ este in cadrul producatorului roman de lacuri si vopsele, respectiv au impreuna 60% din companie.

Reconstruction Capital II (RC2) doreste sa achizitioneze 22% din actiunile fondului Reconstruction Capital (RC) si 10% din actiunile Fondului Roman de Investitii (RIF), valoarea tranzactiei fiind estimata la 3,3 milioane de euro. Prin acesta cumparare de actiuni, RC2 doreste sa devina actionar principal in Policolor, astfel incat sa fie decident in implementarea strategiilor de dezvoltare ale companiei si, intr-un eventual proces de exit, tinand cont de investitiile facute de RC2 in companie de pana acum.

Reconstruction Capital II (RC2): Investitii exclusiv in Romania

Comunicarea catre actionari supune aprobarii acestora si noua directie de investitii: doar in active romanesti, cu orientare spre zona de real estate din Romania.

Policolor, fond de investitii, Reconstruction Capital II, RC2, Ion Florescu

„Echipa de investitii a RC2 are un istoric demonstrat de performanta si know how si o foarte buna experienta in dezvoltarea si cresterea afacerilor din Romania. Credem in continuare ca piata locala mai are multe de aratat prin performanta si crestere la nivel regional si european. Credem in investitiile in aceasta piata, de aici si dorinta de a convinge actionarii sa investim numai in Romania”, a declarat Ion Florescu, actionar majoritar al fondului de investitii Reconstruction Capital II (RC2).

Odata aprobate propunerile, RC2 va continua sa actioneze in sectorul de lacuri si vopsele prin participatia majoritara in actionariatul Policolor SA, in sectorul hotelier prin participatia majoritara in Hotelul Zenith din statiunea Mamaia, in sectorul de servicii financiare prin investitie in IFN Telecredit, si isi va dezvolta investitiile si in zona de real estate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri