Reconstruction Capital 2 (RC2), fondul de investitii din spatele producatorului de vopsele Policolor, companie cunoscuta si pentru doua exituri importante derulate in ultimul an – din Albalact si compania de recuperare creante Top Factoring, se afla pe punctul de a vinde actualul teren pe care se afla fabrica de vopsele a grupului Policolor, intr-o tranzactie ce ar asigura posibilitatea companiei de a-si reloca activitatea pe o alta platforma industriala, dar si continuarea planurilor de investitii la nivel local.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Ion Florescu (foto mai jos), actionar majoritar al fondului RC2, sustine ca imediat dupa finalizarea procesului de vanzare a fabricii va demara constructia celei mai noi facilitati de productie de vopsele din Romania.

“Urmatorul exit va fi terenul Policolor din zona Theodor Pallady, lucru care ne-ar permite sa dezvoltam noua fabrica in urmatorii doi ani. Vrem sa incepem constructia fabricii in aceasta vara, deoarece suntem intr-un stadiu foarte avansat cu vanzarea. Am gasit cumparator, practic oricine ar cumpara un astfel de teren ar fi un dezvoltator, iar interesul vine din partea unor jucatori care sunt deja prezenti pe plan local. Sunt investitori interesati atat de proiecte rezidentiale, cat si comerciale”, a declarat Ion Florescu, pentru wall-street.ro.

Intrebat despre potentialul zonei Pallady, actionarul majoritar al fondului RC2 sustine ca sunt sanse foarte mari ca estul Capitalei sa devina o noua “Baneasa”.

“Ma astept ca interesul pentru aceasta zona sa creasca. Theodor Pallady este noua zona Baneasa, iar dezvoltari imobiliare importante nu vor intarzia sa apara. Exista o infrastructura buna, cu acces usor cu toate mijloacele de transport, cat mai ales catre autostrada A2. In zona Pallady se construiesc deja proiecte, insa asteptarile mele pentru urmatorii ani sunt foarte mari in ceea ce priveste estul Capitalei. Este o zona ideala pentru dezvoltari de proiecte rezidentiale, cat si retail”, a mai adaugat Florescu.

Actionarul majoritar al fondului de investitii Reconstruction Capital 2 se afla in plin proces de negociere pentru vanzarea terenului de 138.000 mp (circa 14 hectare) pe care este situata in prezent fabrica de lacuri si vopsele a grupului Policolor – Orgachim.

“Daca vindem in perioada urmatoare terenul, in doi ani vom asista la o dezvoltare spectaculoasa a zonei. Prezenta IKEA, dar si a celorlati retaileri este fi foarte importanta. Terenul pe care l-am scos la vanzare se desfasoara pe 138.000 mp, circa 14 hectare, iar pretul cerut in zona se situeaza sub pragul de 200 euro / mp”, a mai punctat Ion Florescu.

Policolor demareaza in vara constructia fabricii de lacuri si vopsele din vestul Capitalei

Dupa ce va finaliza procesul de vanzare a terenului de 14 hectare din zona Theodor Pallady, producatorul de materiale de constructii Policolor va demara relocarea fabricii de lacuri si vopsele din estul Capitalei in zona de Vest a orasului.

“De la jumatatea acestui an vom demara relocarea fabricii de lacuri si vopsele, o investitie ce se va ridica la circa 7 milioane de euro. Avem deja autorizatie de constructie, avem licitatia pregatita, totul depinde de momentul in care vom finaliza tranzactia cu terenul din Theodor Pallady. (…) Termenul de finalizare al constructiei este de 15-18 luni de la pornirea lucrarilor, iar viitoarea facilitate ne va permite sa producem o cantitate mai mare de vopsea, atat decorativa, cat si profesionala, pentru industria auto. (…) Am cumparat deja utilajele, iar acestea ne vor facilita in planul de dezvoltare din perioada urmatoare. Vopselele arhitecturale vor creste performantele de vanzari, practic vom castiga peste 1 mil. euro in fiecare an doar din economia generata de componenta logistica (distributie) si depozitare.

Planurile ce vizau o relocare a fabricii din zona Theodor Pallady nu sunt noi, inca din urma cu trei ani de zile fiind in discutii o potentiala vanzare a spatiului extrem de generos pe care compania il detine in estul Capitalei.

Urmeaza consolidarea portofoliului RC2: ce planuri au investitorii

Pentru RC2, fond de investitii implicat recent in doua exituri de proportii – vanzarea Albalact catre Lactalis sau vanzarea Top Factoring, in schimbul sumei de 25 de milioane de euro, perioada urmatoare va fi marcata de o consolidare a portofoliului ramas, printre companiile ramase numarandu-se Policolor, lantul hotelier Zenith din Mamaia sau compania de servicii nebancare Telecredit.

“Suntem intr-o perioada de consolidare, in care ne vom concentra activitatea pe dezvoltarea portofoliului si mai putin spre noi achizitii. Vanzarea si relocarea fabricii Policolor, proiectul Telecredit, institutie nebancara prin care se asigura credite telefonice sau ultima faza a hotelului Zenith din Mamaia sunt principalele proiecte pe care le derulam in aceasta perioada. Pentru hotelul din Mamaia avem deja aprobarea Planului Urbanistic Zonal, iar extensia va fi reprezentata de un aparthotel. (…) Trebuie facuta o diferenta intre Mamaia si celelalte statiuni. In ultimul an s-a investit foarte mult in aceasta statiune, dar se observa ca lipseste mai mult retail. In proiectul pe care il derulam va exista la parter si un concept de retail”, a mai punctat Ion Florescu.

In cazul proiectului hotelier Zenith de la malul marii, RC2 a investit peste 600.000 de euro in serviciile SPA si inca 1 milion de euro intr-un centru de conferinte. “Am remodelat toate camerele, am modernizat restaurantul, am incercat ca in fiecare an sa aduce ceva nou. Hotelul Zenith este clasificat in prezent cu 4 stele”, a mai precizat Florescu.

Policolor, afaceri in crestere cu 10%: piata de lacuri si vopsele urca la 200 mil. euro

Policolor a incheiat anul 2016 cu afaceri de 120 de milioane de lei (26,7 milioane de euro), iar pentru anul in curs producatorul de lacuri si vopsele se asteapta la o depasire a pragului de 30 de milioane de euro.

“Am incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 120 de milioane de lei, iar in 2017 ne propunem o crestere de peste 10% a business-ului. Este deja clar pentru toti jucatorii din piata ca inceputul de an a fost mai lent din cauza iernii grele si, apoi, a vremii atat de instabile pana dupa Pasti. Oricum, din ceea ce vedem noi, piata pare sa isi revina iar asteptarile noastre vizeaza un an echilibrat din perspectiva consumului. Vopselele lavabile si tencuielile decorative sunt cele mai cerute, timp in care cresc solicitarile de solutii personalizate si inovative. (...) Noi estimam ca in 2016 piata a avut o valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, insa datele INS au anuntat o valoare de 191 de milioane de euro. Important pentru noi a fost cresterea de aproape 10% fata de 2015, inca echilibrata”, a declarat Marius Vacaroiu, director general Policolor.

Citeste si:

    Policolor este unul dintre cei mai mari producatori de lacuri si vopsele din Romania, o piata pe care mai activeaza nume precum Fabryo Corporation, Kober, Azur, Deutek sau AdePlast.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Economie »


    Setari Cookie-uri