Retailerul de imbracaminte C&A, detinut de familia Brenninkmeijer de aproape 180 de ani, ia in calcul realizarea de parteneriate sau schimbarea actionariatului pentru a se putea dezvolta in China si alte piete emergente, scrie Reuters.

COFRA Holding, compania care detine C&A, nu a confirmat vanzarea brandului catre investitori chinezi, insa a admis schimbarile prin care retailerul va trece pentru a se dezvolta pe piata chineza si alte tari emergente. Reactia proprietarului vine dupa ce publicatia germana Der Spiegel a publicat zilele trecute un articol in care anunta tranzactia aproape finalizata.

"Ne dorim ca C&A sa fie o afacere de succes si in viitor si, ca atare, am lansat un program de crestere si dezvoltare prin care investigam cai de accelerare in zone cu potential de crestere”, au declarat reprezentantii COFRA Holding.

Interesul retailerului se indreapta catre China, pietele emergente si zona de digital si ar putea include parteneriate si alte tipuri de investitii straine, mai spun reprezentantii C&A.

C&A a fost fondat de fratii Clemens si August Brenninkmeyer in 1841 ca o afacere cu confectii iar in prezent detine mai bine de 1.500 de magazine, 35.000 de angajati si opereaza in 18 tari europene.

Citeste si:
Cinci magazine noi si dezvoltarea omnichannel, planurile C&A in 2019
Cinci magazine noi si...

Business-ul controlat prin intermediul COFRA de peste 1.000 de descendenti ai familiei Brenninkmeyer a intampinat dificultati in competitia cu brandurile de fast fashion si retailerii online.

Alain Caparros, fost director al lantului german REWE, a fost angajat ca CEO al C&A la mijlocului anului trecut, inlocuindu-l pe Philippe Brenninkmeijer. Pana atunci, conducerea companiei fusese asigurata de un membru al familiei fondatoare.

Pe plan local, C&A este al treilea jucator de fashion, dupa H&M si Inditex, cu o cifra de afaceri de peste 83 milioane euro (375 milioane lei) in 2016, in crestere cu aproximativ 16% fata de 2015, cand a inregistrat o cifra de afacere de peste 70 milioane euro (314 milioane lei).

De asemenea, C&A a avut un profit de aproape 5 milioane euro (22 milioane lei), aproximativ la fel ca cel inregistrat in 2015. In ceea ce priveste numarul de angajati, retailerul olandez si-a marit personalul de la 240 la 299 in 2016.

Citeste si:
PPT Preturi Pentru Tine recruteaza specialist pe ecommerce de la eMAG
PPT Preturi Pentru Tine...

Sursa foto: BalkansCat/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus | 53% dintre români au descoperit magazine online noi în pandemie
Setari Cookie-uri