Immochan, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari, a inaugurat centrul comercial Coresi din Brasov, un proiect al carui valoare se estimeaza ca a necesitat investitii de 60 de milioane de euro.

Reprezentantii companiei sunt optimisti in ceea ce priveste succesul noului spatiu comercial situat in zona Tractorul din Brasov si sustin ca se asteapta ca proiectul sa genereze un trafic estimat la circa 22.000 de persoane in fiecare zi, echivalentul a circa 8 milioane de vizitatori in primul an de functionare.

"Estimam ca in primul an de functionare pe piata vom atrage circa 8 milioane de vizitatori si vom obtine venituri de circa 6 milioane de euro din chirii. Potentialul este de a depasi pragul de 10 milioane de vizitatori in urmatorii trei ani datorita pozitionarii Brasovului ca zona si centrul tarii. (...) Cui ne adresam este intrebarea: daca ne raportam la populatia Brasovului, atunci proiectul este supradimensionat. Ne bazam pe faptul ca orasul este tranzitat, fiind un proiect care se adreseaza unei regiuni. (...) Proiectul este calibrat pentru a acoperi o populatie care merge catre Sibiu, spre Miercurea Ciuc, care poate ajunge pana in Targu Mures, dar si in jos, spre Ploiesti", a declarat Tatian Diaconu (foto), directorul general Immochan Romania.

Immochan pregateste investitii de peste 10 milioane de euro in faza doi a proiectului Coresi

Planurile Immocham in ceea ce priveste proiectul Coresi din Brasov nu se opresc aici, insa. Dezvoltatorul francez are in plan ca din aceasta vara sa demareze constructia fazei doi a proiectului Coresi, ceea ce reprezinta 13.500 mp suprafata inchiriabila, ceea ce va necesita o investitie cuprinsa intre 10-12 milioane de euro.

"Ne propunem sa incepem constructia fazei doi a proiectului Coresi din Brasov in luna iunie, cu termen de finalizare, cel mai probabil, in primavara anului viitor. Investitia totala se ridica la 10-12milioane de euro, inclusiv teren, a declarat Tatian Diaconu, director general al Immochan Romania.

Tot in acest an, francezii vor sa inceapa si pregatirea terenului pentru dezvoltarea zonei rezidentiale. "Vrem sa incepem demolarile si celelalte lucrari de pregatire a terenului pentru viitorul proiect, care va presupune ridicarea unei zone rezidentiale care va cuprinde circa 2.000 de apartamnte. Proiectul rezidential se va intinde pe o suprafata de 22 de hectare", a mai completat Diaconu.

Ce inseamna Coresi pentru Brasov

Coresi Brasov este cel mai mare centru comercial si de entertainment din centrul tarii., avand o suprafata totala inchiriabila de circa 45.000 de metri patrati. Proiectul Coresi Shopping Resort din Brasov a demarat inca din urma cu trei ani de zile, cand Immochan a achizitionat aproximativ 100 de hectare din fosta platforma industriala Tractorul, insa constructia efectiva a centrului comercial a inceput in urma cu un an de zile.

"In urma cu trei ani de zile discutam la Primarie cu investitorii (Immochan - n.red) si spuneam ca nu credeam ca se va intampla acest lucru in aceasta locatie, deoarece anterior am mai avut discutii. care nu s-au concretizat. Investitia de 60 de milioane de euro inseamna foarte mult pentru Brasov, ceea ce se traduce, mai ales, prin crearea a 800 de locuri de munca . Vorbim despre 800 de locuri de munca, ceea ce inseamna inseamna 800 de probleme mai putine pentru mine, ca primar. Un salariu inseamna foarte mult pentru familie", a declarat George Scripcaru, primar al orasului Brasov, la deschiderea proiectului din centrul tarii.

La randul sau, Mihai Mohaci, prefectul judetului Brasov sustine ca orasul si imprejurimile aveau nevoie de acest mall. "Coresi Brasov se va traduce prin drumuri mai scurte decat vizita centrelor comerciale din Bucuresti sau din alte orase. El va fi benefic pentru intreaga zona - datorita crearii de locuri de munca, dar va genera si o efervescenta datorita numarului de oameni care il vor vizita. Brasovul, dar mai ales in zona Tractorul, va beneficia de o crestere in urmatoarea perioada", a spus Mihai Mohaci (foto mai jos | Tatian Diaconu - stanga; Mihai Mohaci - dreapta).

Tatian Diaconu - Immochan , alaturi de Mihai Mohaci - prefect al judetului Brasov

Tatian Diaconu, director general Immochan, sustine ca ceea s-a realizat la Brasov este in primul rand o dezvoltare urbanistica. "In urma cu trei ani de zile, pe 12 aprilie 2012, grupul Auchan a decis sa investeasca in Romania, in conditiile in care alti investitori plecau din tara. Am decis sa investim la Brasov, prin achizitia a 100 de hectare. Astfel, Immochan a achizitionat 8% din suprafata disponibila a orasului. (...) Nu este suficient sa cumperi un teren si sa lasi sa creasca sa creasca buruieni pe el. Dezvoltatorii se impart in doua mari categorii: cei care promit si cei care fac", a precizat Tatian Diaconu.

Potrivit datelor companiei franceze, investitiile Auchan in Brasov, in proiectul Auchan City, dar si in centrul comercial Coresi s-au ridicat la peste 85 de milioane de euro.

Cum arata Coresi Shopping Resort din Brasov, pariul de 60 mil. euro al Immochan

Centrul comercial Coresi Shopping Resort din Brasov este inchiriat in momentul de fata in proportie de 96% (100 de magazine dintr-un total de 110), dezvoltatorul estimand ca in urmatoarea perioada urmatoare va fi inchiriat in totalitate. "La deschidere circa 85-86% din totalul spatiilor comerciale vor fi deschise", a mai spus Tatian Diaconu, directorul general Immochan Romania.

Imagini Coresi Brasov

Centrul comercial Coresi din Brasov dispune in momentul de fata si de cel mai mare cinematograf din oras, un spatiu care gazduieste opt sali, fiind un spatiu care poate deservi atat vizionarii de filme, cat si de spectacole. Reprezentantii spatiului de extertainment sustin ca investitia necesara deschiderii spatiului comercial s-a ridicat la circa 2 milioane de euro.

"In Brasov, pana la inaugurarea Coresi, existau 3 sali de cinema cu cel mult 100 de locuri. Pentru a intra la un film aveai nevoie de invitatie. Nevoia de cinematograf a fost evidenta si tocmai de aceea am ridicat un cinematograf multifunctional, care poate deservi drept si sala de spectacole", a mai precizat Tatian Diaconu.

Imagini Coresi Brasov

La momentul deschiderii, cei interesati vor gasi, printre altele magazine precum H&M, lanturile de magazine din grupul Inditex (Zara, Bershka, Pull & Bear, etc), retailerul electroIT Flanco, dar si alte zeci de magazine si branduri cunoscute.

In zona de food court se regaseste primul Pizza Hut din Brasov, dar si al doilea KFC din oras, investitii care s-au ridicat la peste 700.000 de euro, precum si alte lanturi internationale, dar si locale.

Imagini Coresi Brasov

Pentru brasoveni, Coresi Shopping Resort este al doilea proiect in materie de shopping, dupa Unirea Shopping Center, proiect detinut de omul de afaceri Dan Adamescu. In Brasov, o zona foarte importanta shopping si entertainment este si centrul istoric al orasului, plin de spatii incarcate de istorie, dar si de magazine cu branduri la moda.

Tot in prima parte a acestui an, sud-africanii de la NEPI vor deschide proiectul Mega Mall din estul Capitalei, situat in zona cartierului Pantelimon - Iancului, cel mai mare proiect comercial care urmeaza sa fie inaugurat in Bucuresti, in 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri