CEO OMV: Petrom "trebuie sa treaca granitele" pentru a avea noi rezerve de petrol

Rainer Seele, CEO-ul OMV si presedintele Consiliului de Supraveghere al Petrom a declarat, intr-un interviu pentru Hotnews, ca Petrom "trebuie sa treaca granitele" pentru a avea noi rezerve de petrol, iar Kazahstan si Bulgaria sunt posibile tinte.

"Petrom este in Kazahstan si automat cauta oportunitati acolo. Sunt discutii si in Bulgaria, dar acolo oportunitatile sunt limitate", a declarat Rainer Seele.

Seful OMV a vorbit despre proiectul Neptun din Marea Neagra, dezvoltat impreuna cu Exxon, si a spus ca se asteapta ca decizia finala privind investitia sa fie luata in acest an. Seele a vorbit despre necesitatea unui cadru fiscal stabil si a anuntat ca volumele de gaz extras ce nu pot fi absorbite de piata interna din Romania vor merge la export.

Managementul Petrom planuieste investitii mai mari in Romania in 2018, comparativ cu anul trecut, anuntand ca datele geologice arata ca "avem o rezerva foarte mare de gaze naturale in proiectul Neptun din Marea Neagra".

In ceea ce priveste un posibil parteneriat intre Gazprom si Petrom, Seele a declarat: "Nu are sens si nu avem nici un interes ca Petrom sa coopereze cu Gazprom in Romania. Vorbind despre Romania si Petrom, nu avem nici un interes sa cooperam cu Gazprom in ce priveste actionariatul sau activitatile de business. Cand am discutat cu Gazprom despre schimbul de active cu OMV au fost zvonuri in presa romaneasca ca Petrom ar putea fi inclus in discutiile noastre. Vreau sa fie clar: nu am discutat niciodata despre o colaborare cu Gazprom in Romania si nu avem deloc vreun interes sa facem asta".

Citeste si:
Grupul OMV Petrom raportează un profit net în scădere cu 70% în...
Grupul OMV Petrom raportează...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri