Romania a exportat produse medicale si farmaceutice de 640 de milioane de euro, dar a importat de 2,5 miliarde de euro

Romania a exportat, in primele zece luni din 2017, produse medicale si farmaceutice in valoare de 640,4 milioane de euro, cu 7,2% mai mult fata de perioada similara a anului anterior, conform datelor Institutului National de Statistica (INS), citate de Agerpres.

Importurile de produse medicale si farmaceutice au ajuns la 2,5 miliarde de euro, fiind cu 8% mai mari comparativ cu cele din perioada ianuarie-octombrie 2016, inregistrandu-se astfel un deficit de 1,86 miliarde de euro pe acest segment.

In primele zece luni din 2017, exporturile FOB ale Romaniei au insumat 52,3 miliarde de euro si au crescut cu 9,2% fata de anul anterior, iar importurile CIF au totalizat 62,58 miliarde de euro, in crestere cu 12,4%.

Pretul FOB (Free on Board/Liber la bord) reprezinta pretul la frontiera tarii exportatoare, care include valoarea bunului, toate cheltuielile de transport pana la punctul de imbarcare, precum si toate taxele pe care bunul trebuie sa le suporte pentru a fi incarcat la bord.

Pretul CIF (Cost, Insurance, Freight/Cost, Asigurare, Navlu) reprezinta pretul la frontiera tarii importatoare, care cuprinde atat elementele componente ale pretului FOB, cat si costul asigurarii si transportului international.

Citeste si:
Vaccinare anti-COVID: Câte persoane au fost vaccinate în România
Vaccinare anti-COVID: Câte...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri