"In urma intalnirii avute in data de 19 ianuarie cu reprezentantii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania, a comunicat faptul ca fabrica din Moldova Noua nu mai poate sa sustina un proiect complet din cauza constrangerilor cauzate de forta de munca limitata disponibila in regiune. Pentru a desfasura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat in principal pe forta de munca, e nevoie de un numar mai mare de angajati decat am reusit sa atragem din regiune. Am fost astfel nevoiti sa luam decizia de a ne ajusta operatiunile din Romania", a declarat Agnieszka Przymusinska, communications manager, Central & Eastern Europe in cadrul Aptiv.

"Incetarea activitatilor de productie in Moldova Noua va avea loc la sfarsitul lunii martie, cu impact asupra a 698 de angajati", a transmis reprezentata companiei.

"Vom face toate demersurile necesare impreuna cu partile implicate pentru a minimiza impactul negativ si pentru a cauta solutii care sa-i ajute pe angajatii afectati de aceasta masura", se mai arata in raspunsul transmis.

Echipa de Resurse Umane a companiei va colabora cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, Caras-Severin si cu alti angajatori in vederea gasirii unor oportunitati pentru angajati.

Campania incurajeaza angajatii sa aplice la posturile disponibile in fabricile din Sannicolau Mare, Ineu si Centrul de Inginerie din Arad, punandu-le la dispozitie oferte de angajare.

Sursa foto: Pavel L Photo and Video, Shutterstock