Fabrica din domeniul componentelor auto Delphi Packard, din orasul Moldova Noua, judetul Caras-Severin, unde lucreaza aproape 700 de angajati, se inchide la finalul lunii martie, din cauza faptului ca nu exista forta de munca disponibila in regiune, a transmis, la solicitarea wall-street.ro, Agnieszka Przymusinska, communications manager, Central & Eastern Europe in cadrul Aptiv.

"In urma intalnirii avute in data de 19 ianuarie cu reprezentantii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania, a comunicat faptul ca fabrica din Moldova Noua nu mai poate sa sustina un proiect complet din cauza constrangerilor cauzate de forta de munca limitata disponibila in regiune. Pentru a desfasura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat in principal pe forta de munca, e nevoie de un numar mai mare de angajati decat am reusit sa atragem din regiune. Am fost astfel nevoiti sa luam decizia de a ne ajusta operatiunile din Romania", a declarat Agnieszka Przymusinska, communications manager, Central & Eastern Europe in cadrul Aptiv.

"Incetarea activitatilor de productie in Moldova Noua va avea loc la sfarsitul lunii martie, cu impact asupra a 698 de angajati", a transmis reprezentata companiei.

"Vom face toate demersurile necesare impreuna cu partile implicate pentru a minimiza impactul negativ si pentru a cauta solutii care sa-i ajute pe angajatii afectati de aceasta masura", se mai arata in raspunsul transmis.

Echipa de Resurse Umane a companiei va colabora cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, Caras-Severin si cu alti angajatori in vederea gasirii unor oportunitati pentru angajati.

Fabrica Solina de ingrediente...
Citeste si: Fabrica Solina, distrusa de incendiu, era asigurata la Omniasig

Campania incurajeaza angajatii sa aplice la posturile disponibile in fabricile din Sannicolau Mare, Ineu si Centrul de Inginerie din Arad, punandu-le la dispozitie oferte de angajare.

Sursa foto: Pavel L Photo and Video, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Coca-Cola investeste 11 milioane de euro in fabrica din Poiana Negrii