Le Manoir intra pe piata distributiei de vinuri si mizeaza pe afaceri de un milion de euro

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna februarie.

Portofoliul de distributie al societatii include peste 100 de producatori din intreaga lume, dintre care se remarca casele de vinuri Grands Crus de Bordeaux, dar si nume precum Opus One Winery, California, SUA, Porto Grahams, Valea Douro, Portugalia, Penfolds, Australia, La Spinetta, Piemonte si Querciabella, Toscana, Italia, Joseph Drouhin, din regiunea Bourgogne, Champagne Bollinger (furnizorul oficial al Casei Regale Britanice), Chateau Miraval, Provence, Franta (domeniul detinut de Brad Pitt si Angelina Jolie, avandu-l ca vinificator pe Marc Perrin, proprietar al faimosului Chateau de Beaucastel, din Rhone), Davino, Vitis Metamorfosis, din Dealu Mare, sau Avincis, din Dragasani.

Compania livreaza, in prezent, peste 1.000 de etichete de vinuri, precum si o selectie de armagnac de la celebra casa Chateau de Laubade, acoperind atat gamele de intrare ale producatorilor, cat si pe cele medii si inalte, pentru a reusi, astfel, sa raspunda solicitarilor unui numar ridicat de profiluri de clienti business-to-business din sectoarele de retail si HoReCa. De asemenea, Le Manoir beneficiaza de un stoc important, pe care il imparte cu magazinele de gastronomie si bauturi, Comtesse du Barry.

“Operational, am furnizat produse si in trecut unui numar ridicat de restaurante, magazine si hoteluri din Bucuresti si din tara, prin companii de distributie, insa acum o vom face si direct. Anul acesta, am decis sa preluam integral aceasta linie de afaceri, asigurandu-ne, astfel, de buna desfasurare a tranzactiilor si a livrarilor, de la momentul achizitiei de la castele, pana la livrarea catre clientul din Romania. Avem o experienta de peste 14 ani in importul de vinuri, cu o cota importanta din piata produselor premium, asa ca intrarea pe zona de distributie, prin compania pe care eu si familia mea o detinem in totalitate, a fost un pas natural, o dezvoltare fireasca a afacerii.”, declara Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

In prezent, societatea colaboreaza deja cu restaurante de top din Capitala, printre care Casa di David, Prime (Radisson), Cantine de Nicolai, Mozzafiato Ristorante & Bar sau Nuba, precum si cu restaurantele din grupul de firme din care face parte - Le Bistrot Francais, SushiRoom si La Vinuri. Mai mult, prin parteneriatul cu distribuitorul Tepasso, ce opereaza in Transilvania, compania are resursele logistice necesare pentru a acoperi eficient intreaga tara. “Operatiunile de distributie vor reprezenta o prioritate anul acesta. Ne asteptam ca aceasta noua arie sa genereze o cifra de afaceri de 1.000.000 de euro, pana la sfarsitul anului.”, completeaza Cristian Preotu.

Citeste si:
Restaurantele pentru românii cu bani au pierdut și 80% în pandemie
Restaurantele pentru românii...

Fondata in 2004 de catre Cristian si Maria Preotu, compania Le Manoir importa si comercializeaza o gama vasta si variata de produse gastronomice, vinuri si bunuri de nisa, avand in portofoliu branduri romanesti si frantuzesti - divizia de importuri Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry si magazinele de imbracaminte Petit Bateau.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro in cadrul Profesionistii in Retail Cristian Preotu a vorbit despre planurile de extindere din acest an, printre acestea regasindu-se si investitiile in primul hotel afiliat Relais Chateaux din Romania. Mai multe detalii, aici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri