Investitie minima, efort mediu, profit maxim. Acesta este visul oricarui antreprenor care spera sa se dezvolte in lume afacerilor si sa aiba succes rapid. Nu orice idee si nu orice tip de afacere iti poate oferi astfel de oportunitati, iar cele care se dovedesc extrem de profitabile necesita, in acelasi timp, un dram de noroc, de pricepere, atentie si simt dezvoltat in afaceri. Sunt insa unele idei mai bune si altele mult mai riscante, iar astazi vorbim despre cele care au un potential mai ridicat de a deveni un succes real si un business sustenabil.

5 investitii surprinzator de profitabile pentru un tanar antreprenor:

1. Oportunitati importante in zona agricola
Sectorul agricol al Romaniei reprezinta un motor important pentru dezvoltarea si sustinerea anuala a Produsului Intern Brut din tara noastra, devenind in ultimii ani si un domeniu profitabil pentru cei care au stiut sa investeasca inteligent si sa se dezvolte echilibrat in aceasta zona. Una dintre ariile care ofera un profit important pe termen scurt si mediu este cultura de castan comestibil, pentru care piata ofera aproximativ 9 lei la kilogram, ceea ce inseamna un profit anual de aproximativ 9000 lei la hectar cultivat, adica recuperarea investitiei in aproximativ 6 ani. Rezistenti la ger, dar sensibili la seceta, castanii comestibili pot deveni o oportunitate interesanta pentru cei care indraznesc sa investeasca timp, resurse si energie intr-o astfel de afacere.

2. Zona IT
Domeniul IT din Romania s-a dezvoltat intr-un ritm accelerat in ultimii ani, piata autohtona reusind sa atraga atat companii private din Statele Unite si Europa, cat si idei ale dezvoltatorilor locali care au incercat sa-si deschida propriile start-up-uri. Anul trecut, sectorul IT si de software din Romania a generat peste 4 miliarde de euro, iar in urmatorii 3 ani este estimata o crestere de aproximativ 15 procente. Succesul acestei zone se datoreaza in mare masura abilitatii de a exporta pe piete mult mai potente din punct de vedere financiar.

3. Sectorul meseriasilor
Un business bazat pe servicii de constructie, renovare, reparatii si mentenanta poate fi o alta zona de dezvoltare din Romania, pe piata muncii existand o criza de servicii in acest moment, in ciuda cererii ridicate.

Citeste si:
Reguli de eticheta pentru o intalnire de afaceri reusita
Reguli de eticheta pentru o...

4. Sectorul imobiliarelor
Fie ca vorbim despre case de vacanta sau pur si simplu o investitie in apartamentele care mai apoi sa fie inchiriate, sectorul imobiliar ramane o sursa de profit pentru multi dezvoltatori si investitori.

5. Serviciile online
Alaturi de sectorul IT, zona serviciilor online a trait in ultimii ani o crestere accelerata si profitabila. De la portalul pentru locuri de munca, servicii de livrare de mancare, de transport in comun, aplicatii de travel sau de consultanta, serviciile online cunosc un moment de varf in acest moment si au destul loc pentru o dezvoltare spectaculoasa in urmatorii ani, daca privim spre trendurile din Europa de Vest si Statele Unite.

Astfel de domenii nu trebuie neglijate sub nicio forma, daca iti doresti sa te implici direct in lumea afacerilor si sa investesti intr-o idee cu un potential important de a deveni profitabila.

Citeste si:
Camera de Comerţ şi Industrie transmite Guvernului o listă de măsuri
Camera de Comerţ şi Industrie...
Sursa foto: Shutterstock / Copyright: wavebreakmedia

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Profi: Clienții pot cumpăra doar 6 bucați de zahăr, ulei, făină și mălai
Setari Cookie-uri