Damen preia Santierul Naval Mangalia si ii permite statului roman sa devina actionar majoritar

Ministerul Economiei a anuntat ca a incheiat negocierile cu Damen, iar olandezii vor prelua Santierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI). In urma discutiilor, s-a cazut de acord ca statul roman sa poata deveni actionar majoritar al unitatii de productie, scrie Ziare.com.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Economiei, Alexandru Macoveiciuc, a declarat ca preluarea santierului de catre olandezi a fost deja stabilita.

"S-a ajuns la o intelegere intre Ministerul Economiei si grupul Damen. La finalul preluarii, se va infiinta o societate mixta in care Damen va detine 49% dintre actiuni, iar Ministerul Economiei, prin intremediul SN 2 Mai, va detine 51% din participatie, devenind actionar majoritar", a preciat Alexandru Macoveiciu.

In acelasi timp, acesta a mai spus ca nu detine, inca, informatii cu privire la valoarea tranzactiei.

Muncitorii anunta proteste

Dupa ce statul i-a mai impiedicat o data pe olandezii de la Damen sa preia santierul naval de la Mangalia, muncitorii de la Mangalia nu prea mai cred in promisiuni, asa ca vin sa protesteze, indiferent ce anunta Ministerul Economiei.

Citeste si:
Primii 3 marinari romani aflati pe vapoare in China, repatriati
Coronavirus: Primii trei...

"Suntem 300 de oameni de la santier, dar alaturi de noi, la protest, vor fi si alti sindicalisti din confederatii la care este afiliat Sindicatul Liber 'Navalistul'. Vom veni si oameni din Mangalia care vor sa lupte pentru viitorul orasului. Per total, vom fi peste 400 de oameni. Speram ca ministrul Economiei, Danut Andrusca, isi va face timp sa vorbeasca cu oamenii si poate, chiar sa le dea vestea cea buna. Pana acum, noua nu ne-a spus nimeni nimic oficial", a declarat un lider al Sindicatului Liber 'Navalistul', Laurentiu Gobeaja.

Reamintim ca Santierul Naval de la Mangalia este detinut in prezent de sud-coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering DSME (cu 51% din actiuni) si de Ministerul Economiei (prin intermediul Santierului Naval 2 Mai, in care este actionar majoritar).

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri