29 Noiembrie 2006

Actionarii Rafo Onesti vor sa majoreze capitalul social cu 1,89 miliarde lei

Actionarii Rafo onesti au aprobat, marti, majorarea capitalului social al companiei cu 1,89 miliarde lei, de la 432,026 milioane lei la 2,329 miliarde lei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, informeaza NewsIn

Actionarii companiei Rafo au aprobat, in luna septembrie, majorarea capitalului social, cu suma maxima de 8,6 miliarde lei, din care 1,89 miliarde lei (aproape 695 milioane dolari), reprezinta conversia datoriilor companiei in actiuni.

Potrivit Legii companiilor si a reglementarilor pietei bursiere, daca Rafo face o majorare de capital, este obligata sa emita actiuni, astfel incat, actualii actionari sa aiba posibilitatea sa-si mentina detinerile in companie la acelasi nivel procentual si dupa majorare.

"Actionarii au decis anularea a peste 3.456 miliarde actiuni emise suplimentar de companie pentru a permite tuturor actionarilor sa isi pastreze detinerile pe care el aveau inainte de majorarea de capital", se arata in comunicat. in urma majorarii, Balkan Petroleum LTD detine 18,18% din capitalul social al Rafo, iar Ministerul de Finante are o participatie de 34,64%. Compania Calder A International controleaza 31,18%, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului 0,77% din capitalul societatii din Onesti.

In plus, actionarii au aprobat modificarea actului constitutiv al Rafo. Astfel, pentru ca AGA sa poata lua o decizie, este nevoie ca actionarii prezenti sa reprezinte cel putin jumatate din capitalul social, iar hotararile sunt luate prin majoritate absoluta a celor prezenti la sedinta.

In cadrul adunarii generale a actionarilor a fost aleasa compania olandeza IVG Investment & Management BV ca administrator special, care, potrivit noului statut va fi ales de actionari. Firma olandeza trebuie sa depuna o garantie de 100.000 de euro in contul Rafo, se mentioneaza in comunicatul companiei.

Tot marti a fost ales si reprezentantul actionarilor companiei, cetateanul belgian Andre Leonard Paul Geens.

in anul 2005, RAFO a inregistrat pierderi de 153,7 milioane lei, cu circa 60% mai mici decat in anul 2004, cand compania a pierdut 372 milioane lei. in primul trimestru din 2006, RAFO a obtinut un profit operational 10,6 milioane lei.



Citeste si