Anul trecut in Romania s-au inregistrat 782 de incidente care au condus la circumstante neplacute pentru pasageri, din totalul de 203.403 zboruri comerciale.

Polonia ocupa primul loc in topul tarilor cu cele mai multe anulari sau intarzieri ale zborurilor, potrivit datele Flight Refund. In 2017, din 217.875 zboruri inregistrate, 2.128 de zboruri, aproximativ 0,9% din total, au avut intarzieri sau au fost anulate. A doua pozitie a clasamentului este ocupata de Ungaria, cu 835 de zboruri cu probleme, adica 0,7% din cele 116.624. Urmatorul loc in top ii revine Cehiei, cu 1.246 de zboruri anulate sau intarziate, 0,5% din totalul celor 249.457 de curse inregistrate.

Romania se afla pe locul patru la anularea sau intarzierea zborurilor. In 2017, in Romania s-au inregistrat 782 de incidente care au condus la circumstante neplacute pentru pasageri, din totalul de 203.403 zboruri comerciale. Anul trecut, slovacii au inregistrat doar 28 de curse anulate sau intarziate, doar 0,2% din cele 12.248 curse inregistrate reprezentand incidente.

"Indiferent de numarul curselor sau de procentul incidentelor, calatorii din aceasta regiune nu cunosc faptul ca pot primi astfel de compensatii. Procentul celor care stiu ca pot apela la firme specializate pentru a-si recupera banii este mai mic de 1%. In cazul Romaniei, pentru anul trecut, in cazul celor 782 de zboruri cu probleme, aproximativ 500 dintre acestea s-au calificat pentru compensare, ceea ce inseamna ca, pe baza estimarilor noastre, cei care au dreptul la despagubiri au pierdut circa 22 milioane de euro”, a declarat Aniko Bolyo, General Manager Flight Refund.

Din pacate, cea mai mare parte a calatorilor din Europa Centrala si de Est nu stiu ca sunt indreptatiti, potrivit Regulamentului European 216/2004, sa primeasca din partea companiei aeriene o compensatie pentru zborurile efectuate in ultimii 3 ani, spun reprezentantii firmei Flight Refund, specializata in obtinerea despagubirilor pentru pasageri.

Aceasta parte a Europei a devenit, in 2017, o destinatie importanta pentru multi calatori, traficul fiind in crestere pe toate aeroporturile din regiune. Raportat la traficul din aeroporturi, in 2017, Otopeni a stabilit un nou record, fiind tranzitat de 12,84 milioane de pasageri. La mica distanta de Otopeni se afla aeroportul din Budapesta, cu 13,1 milioane pasageri, in 2017, si aeroportul din Varsovia, cu 13,7 milioane pasageri, la care se adauga si traficul aeroportuar din Cracovia (5,8 milioane pasageri). Cum era de asteptat, aeroportul din regiune care atrage cel mai mare numar de calatori este Aeroportul Vaclav Havel din Praga, clasandu-se pe locul 5 in Europa, la categoria 10-25 milioane de pasageri. Cel mai redus trafic se inregistreaza pe aeroportul din Bratislava, care a gazduit 1,942 milioane pasageri.

Sursa foto: Shutterstock.com / biggaju

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri