Procedurile pentru constructia unui nou terminal la Aeroportul Henri Coanda sunt in derulare, in conditiile in care se estimeaza ca numarul de pasageri va depasi anul acesta 14 milioane, a transmis purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Valentin Iordache.

Procedurile pentru constructia unui nou terminal la Aeroportul Otopeni au inceput deja. "Vestea buna este ca nu suntem foarte departe de momentul in care statul roman va putea sa faca exproprierile de terenuri pentru interes public, astfel incat acestea sa fie concesionate pentru dezvoltarea unui nou terminal la Aeroportul Henri Coanda si, desigur, dezvoltarea unor noi platforme, cai de rulare si multe alte obiective necesare unui nou terminal, pentru a putea acomoda traficul care, intr-adevar, este in crestere. Anul acesta ne asteptam deja la peste 14 milioane de pasageri", a spus purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Valentin Iordache, potrivit Agerpres.

Acesta a explicat ca in zona aeroportului nu mai exista spatiu pentru dezvoltarea unui nou terminal intr-un mod eficient.

"Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii prevede ca noua infrastructura de terminal sa fie realizata pe zona de est a platformei aeroportuare, intre cele doua piste, acolo unde va fi si un nou turn de control si module de terminal cu capacitate de 1.250 - 2.500 de pasageri pe ora, desigur centrul de business, o mare parcare auto si, cel mai important, racordul catre Autostrada A3 si desigur racordul catre vechiul terminal, actualul terminal si, implicit, catre reteaua feroviara si de metrou - sa speram ca si acestea vor veni cat mai curand la Otopeni", a mai spus Iordache.

Procedura de expropriere va fi urmata de etapele de proiectare si executie a terminalului nou.

Sursa foto: Agerpers / Simion Mechno

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri