Grupul DONA a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 230 milioane euro si o dublare a profitului fata de anul precedent. Aceste rezultate au fost posibile ca urmare a extinderii retelei de farmacii si dezvoltarii activitatii companiei DONA, sustin reprezentatii companiei.

In urma unei investitii de 4 milioane de euro, lantul de farmacii DONA a construit anul trecut un nou depozit cu o capacitate de stocare si receptie a marfii de aproximativ 6 ori mai mare decat depozitul din Otopeni. Noul depozit din Chitila acopera acum intreaga activitate logistica a grupului DONA si se adreseaza atat farmaciilor din lantul propriu, cat si altor entitati precum farmaciile independente si spitalele de stat si private.

Depozitul DONA. Logistica este unul dintre cele mai mari din Romania, cu o suprafata totala de peste 8.000 mp destinati spatiului de depozitare si birourilor, cu o capacitate de stocare de 8.000 de paleti, precum si o banda transportoare capabila sa sustina culegerea automata a pana la 60 de mii de linii de facturare in 24 de ore.

"Grupul DONA intretine relatii comerciale directe cu companii farmaceutice de top mondial, ale caror produse acopera peste 70% din piata romaneasca de medicamente. Investitia de 4 milioane pentru noul depozit ne-a permis sa obtinem beneficii suplimentare din contractele de distributie cu producatorii si sa obtinem eficienta logistica pe care o vizam. In prezent distribuim medicamente in peste 1.500 de farmacii, care sunt raspandite in toata tara si pana la sfarsitul anului, cifra va depasi 2.500 clienti, carora le facturam regulat. Din acest depozit, asiguram livrarea, in orice punct din tara, in 36 de ore de la comanda. Pana la sfarsitul anului vom ajunge la 24 ore, cu o frecventa de 5 ori/saptamana", au relatat, pentru wall-street.ro, reprezentati ai grupului DONA.

depozitele farmaciilor DONA

Totodata, aceasta investitie a oferit sansa companiei de a crea o facilitate industriala la standarde europene, cu norme si proceduri performante, care conduc spre un nivel mai mare de eficienta. Investitia in depozit este doar o parte a planului de dezvoltare a tuturor sectoarelor companiei DONA. Logistica. Aceasta investitie s-a facut concomitent cu investitiile in instruirea initiala a personalului in crestere numerica accelerata, a achizitiilor de masini ale flotei si traseelor, a procedurilor de lucru, asigurand astfel sinergia necesara.

Planurile de viitor ale companiei DONA. Logistica vizeaza cresterea numarului de furnizori si de clienti, inchirierea a doua noi depozite, in Ardeal si Moldova, extinderea echipei de vanzari, toate acestea pentru a putea raspunde provocarilor generate de cresterea logistica rapida.

Continuam sa punem in aplicare sincronizat elementele planului de afaceri si ne asteptam ca la finalul anului 2018, DONA. Logistica sa depaseasca 8% din piata de distributie de medicamente. Dezvoltarea activitatilor companiei va pastra apetenta noastra minima la riscuri, concentrandu-ne spre parteneriate pe termen lung cu jucatorii siguri din piata, a precizat dr. Eugen Banciu, presedintele grupului DONA.

Grupul DONA este format din firmele: SIEPCOFAR SA, DONA. Logistica, Dona Marketing Grup si companii in franciza DONA. Grupul DONA, cu o cifra de afaceri de peste 230 milioane euro, reuneste 327 de farmacii detinute de 12 companii antreprenoriale cu capital privat romanesc si peste 2.500 de profesionisti in domeniul sanatatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri