Primarul Iasului, Mihai Chirica, a declarat ca vrea sa acceseze fonduri europene pentru a moderniza parcul de mijloace de transport in comun. Potrivit edilului, cu acesti bani ar urma sa fie achizitionate 12 tramvaie noi, cu o lungime de 26 de metri, si 45 de autobuze electrice, din care 20 cu o lungime de 20 de metri. In acelasi timp, in Bucuresti, Gabriela Firea, unul dintre cei mai incompetenti primari pe care l-a avut vreodata Capitala, a oferit doar promisiuni.

“Astazi am finalizat documentatia necesara achizitionarii unor mijloace de transport in comun noi. Este vorba de tramvaie noi, care vor fi tot cu ecartament redus, si autobuze electrice. Intentionam sa trimitem in cursul acestei zile documentele la Ministerul Dezvoltarii, pentru accesarea de fonduri europene, numai ca nu a fost lansata inca depunerea de proiecte. Asadar, nu stim deocamdata daca vom realiza singuri licitatia sau vom merge intr-un model asociativ alaturi de alte 22 de municipalitati din Romania. Este vorba despre o achizitie comuna avand o valoare de aproximativ 600 de milioane de euro. Noi aplicam pentru circa 40 milioane de euro. Asteptam anuntul de la Bucuresti. Daca primim avizul favorabil, lansam licitatia chiar saptamana aceasta”, a transmis Mihai Chirica.

Mihai Chirica a fost exclus din PSD dupa ce s-a opus, de mai multe ori, deciziilor lui Liviu Dragnea, presedintele condamnat si urmarit penal al Partidului Social Democrat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri