Carrefour Romania a lansat Filiera Calitatii Carne de Manzat, un proiect dezvoltat in parteneriat cu doua ferme locale, care vor aduce pe rafturile lantului de magazine 20% din totalul de carne de manzat, cei doi producatori propunandu-si sa livreze pana la finalul anului 100 de tone.

Produsele comercializate sub umbrela Filierei Calitatii Carne de Manzat provin de la doua ferme de carne din judetele Arges si Brasov, rasa Charolaise. „O sa facem o colaborare pe viata pentru parteneri nostri”, a spus Silviu Diaconu, reprezentant Carrefour Romania.

Cele doua fabrici si-au propus sa livreze circa 100 de tone de carne pana la finalul anului, care va reprezenta circa 20% din totalul de carne de manzat al Carrefour.

„Aceasta cantitate la care ne-am gandit impreuna cu fermierii o sa vina in plus fata de ceea ce vindem noi. Speram ca in cativa ani sa ajungem la peste 50% din cantitatea de carne de manzat pe care o vindem. Anul acesta (n.r. carnea de manzat de la cei doi producatori locali) o sa fie undeva la 20% din total carne de manzat”, a explicat Diaconu.

Carnea va fi transata si ambalata intr-un abator specializat aflat in Ramnicu Valcea, iar produsele astfel obtinute sunt livrate catre hipermarketurile Carrefour din Bucuresti, putand fi gasite in zona de Macelarie-Autoservire.

Filiera Calitatii de Manzat se alatura celorlalte 3 lansate de Carrefour in Romania, incepand din 2008, pentru porc, morcov si cartofi. Produsele sunt disponibile in toate hipermarketurile Carrefour din Bucuresti, dar si la comanda, pe platforma BRINGO.

„Cantitatile in momentul de fata nu sunt suficiente pentru intreaga retea Carrefour, produsele se vor gasi doar in Bucuresti. Acesta este primul pas al proiectului. Ulterior vom ajunge sa livram in intreaga tara. Urmatorul pas este identificarea de noi parteneri. Suntem in momentul de fata in discutii cu inca vreo cinci-sase parteneri care respecta conditiile de baza”, a declarat Silviu Diaconu.

Carrefour are 318 magazine in tara, hipermarketuri si supermarketuri. Prin platforma BRINGO, disponibila gratuit in Google Play si App Store, Carrefour le ofera clientilor din Iasi, Cluj, Constanta si Bucuresti posibilitatea de a face cumparaturi din peste 50.000 de produse la pret de hipermarket, livrate in 90 de minute.

Sursa foto: Carrefour Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri