Reteaua privata de centre medicale Medsana, detinuta de grupul Athens Medical Center (AMC) din Grecia, a incheiat anul 2017 cu cifra de afaceri de aproximativ 24 milioane de lei. Directorul general al Medsana, Vassilis Chaniotis, a precizat, intr-un interviu acordat wall-street.ro, ca bugetul de investitii pentru acest an va fi in jur de 3 milioane euro, bani cu care se vor deschide o clinica noua cu servicii de spitalizare de zi si un laborator de analize.

In primul semestru al acestui an, veniturile furnizorului de servicii medicale private Medsana au inregistrat o crestere de 20% comparativ cu rezultatele obtinute in aceeasi perioada din anul 2017.

“Eu cred ca aceasta crestere a veniturilor se datoreaza dezvoltarii brandului Medsana. Oamenii au inceput sa revina la noi, atat persoane fizice, cat si abonati. Anul trecut aveam in jur de 12.000 de abonati, iar acum avem 14.000 de abonati, majoritatea sunt companii medii, care ori au ales serviciile noastre pentru prima data ori au revenit la noi dupa ce au fost abonati la alte retele de servicii medicale private. Cu toate acestea, chiar daca au fost printre primii care ofereau abonamente medicale, nu ne-am axat niciodata pe acest tip de business, ci ne-am concentrat mai mult sa oferim servicii medicale persoanelor fizice”, precizeaza Vassilis Chaniotis, directorul general al Medsana.

Anul acesta Medsana are in plan sa-si extinda serviciile prin deschiderea unei clinici noi si unui laborator de analize, pentru care se vor investi in jur de 3 milioane de euro. Totodata, compania lucreaza in continuare la deschiderea unui spital, proiect inceput in 2017. Daca anul trecut Medsana a anuntat ca demareaza o investitie greenfield pentru un spital, acum sustine ca cel mai probabil va inchiria un spatiu pentru ca constructia unui spital de la zero ar dura prea mult timp.

“Cea mai mare provocare pe care o intampinam pentru deschiderea spitalului este recrutarea personalului medical si avem nevoie de multi medici. Spitalul va fi unul general si va avea sectiile de maternitate si ginecologie. Avem bugetul de 15 milioane euro pentru el si avem cateva posibile locatii, dar suntem in continuare in cautare”, spune Vassilis Chaniotis.

Un alt proiect pe care il demareaza Medsana anul acesta este Health Passport, un set de beneficii care ofera servicii integrate de asistenta medicala in spitalele Athens Medical Group din Atena si Salonic. Health Passport ofera doua seturi de beneficii, care acopera atat cazuri de urgenta, cat si vizite programate sau tratamente in spitalele AMG, 365 de zile pe an.

“E greu sa promovezi Grecia ca destinatie de turism medical, dar sunt medici foarte buni acolo care au fost in strainatate si au revenit cu un know-how, cum sper ca va fi si in Romania intr-o zi. Sper sa reusim sa aducem inapoi medicii romani care au plecat in strainatate. Sper sa reusim sa aducem inapoi medicii romani care au plecat in strainatate. In continuare in Romania este foarte greu de gasit un personal medical de calitate si acest lucru nu se intampla doar acum de cand in spitalele publice se maresc salariile. Pot spune ca majorarea salariilor din mediul public nu ne-a afectat deloc. Exodul medical a luat foarte multi oameni buni de la noi, mai ales tineri care au aveau posibilitatea de a evolua. Ei nu au plecat din cauza banilor, ci pentru conditii de munca mai bune si pentru un sistem de sanatate mai bun”, adauga directorul general al Medsana.

Medsana ofera servicii medicale pe piata romaneasca din 1996 si detine trei clinici in Bucuresti si o alta clinica in Ploiesti. Primul centru medical infiintat a fost Medsana Controceni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri