Compania low-cost Ryanair se asteapta la o scadere a profitului la 1,25 - 1,35 miliarde de euro, in anul fiscal care se va incheia la 31 martie 2019, din cauza pretului mai ridicat al titeiului, dar estimeaza o crestere de 7% a numarul de pasageri transportati, la 139 de milioane. Ar fi primul declin al profitului anual din ultimii cinci ani.

In pofida anularii a mii de zboruri si a problemelor cu pilotii, profitul net al Ryanair a crescut cu 10% in exercitiul financiar care s-a incheiat la 31 martie 2018, la 1,45 miliarde de euro, iar numarul de pasageri transportati a urcat cu 9%, la 130 de milioane, potrivit Agerpres.

"Suntem incantati sa raportam un avans de 10% al profitului si mentinerea marjei nete de profit la 20%, in pofida reducerii cu 3% a costului biletelor, in timpul unui an an in care s-a inregistrat supracapacitate in Europa", a declarat seful Ryanair, Michael O'Leary.

Pretul barilului de titei a urcat de la 30 de dolari, in 2016, la aproape 80 de dolari in prezent.

Ryanair estimeaza ca pietele cu cea mai mare crestere sunt Germania, Italia si Spania, in pofida concurentei intense din aceste tari din partea rivalelor Easyjet, Eurowings si Vueling.

Citeste si:
Ryanair a consemnat la sol trei avioane din cauza unor fisuri
Trei avioane Ryanair,...

In decembrie, Ryanair a avut primele negocieri cu sindicatele din istoria de 32 de ani a companiei, discutii care au ajutat la evitarea unei greve la nivel european, dupa ce compania a fost nevoita sa anuleze 20.000 de zboruri.

Majoritatea pilotilor si membrilor personalului navigat au incheiat noi acorduri pe cinci ani cu operatorul aerian irlandez, care inca trebuie sa finalizeze intelegerile cu sindicatele din Irlanda si Spania.

Luni, actiunile Ryanair inregistrau o crestere de aproape 3% la Bursa de la Londra.

Compania vrea sa-si extinda flota cu 50% pana in 2024, urmand sa ajunga sa transporte 200 de milioane de pasageri.

Citeste si:
Ryanair reintroduce modelul de avioane care s-au prabusit anul acesta
Ryanair vrea sa vrea...

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa dupa numarul de pasageri, opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania, respectiv Bucuresti si Craiova.

Sursa foto: motive56 / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
O instanta a decis ca taxa pentru bagajele de cabina este ,,excesiva"