ROCA, platforma de investitii si management destinata companiilor romanesti in dificultate, a semnat ce-a de-a treia sa tranzactie, cu Tremot, unul dintre principalii jucatori de pe piata procesatorilor si exportatorilor de produse apicole din Romania. Tranzactia se inscrie in strategia Roca, companie printre ai carei investitori se afla fratii Adrian si Dragos Paval (fondatorii Dedeman) si Dan Sucu (fondatorul Mobexpert), de a directiona 30% din investitii catre domeniul agro-alimentar.

Compania Tremot Dobre si Fii, infiintata in 1992, are o capacitate de procesare a mierii de aproximativ 3.000 de tone pe an, cu o baza de colectare de aproximativ 2.000 de apicultori, care produc si livreaza miere pura romaneasca. Investitia ROCA vine sa rezolve dificultatea financiara a companiei si va sustine dezvoltarea Tremot in noi domenii, precum retail si HoReCa.

„Ne-am castigat clientii interni si externi prin comercializarea de produse apicole de inalta calitate, adevarate alimente-medicament. ROCA este exact solutia de care aveam nevoie acum, dar si pentru a creste in viitor. Demonstram impreuna ca se poate si ca initiativa romaneasca, mai ales pentru produsele absolut necesare unei vieti sanatoase, va realiza miracolul. Tara noastra se poate imbogati daca se va intelege ca cea mai buna solutie este incurajarea capitalului romanesc, iar in domeniul agricol si alimentar, cu precadere dezvoltarea de produse foarte cautate, BIO si premium, autentic naturale, asa cum sunt produsele Tremot. Alaturi de ROCA, demonstram in continuare ca se pot gasi solutii pentru un business sanatos in Romania,ˮ declara Traian Dobre, antreprenorul care a pus bazele afacerii de familie Tremot, acum mai bine de 25 de ani.

Strategia ROCA: 30% din investitii, in domeniul agro-alimentar

Romania se afla pe locul al patrulea la productia de miere din UE, cu un nivel anual cuprins intre 24.000 de tone si 35.000 de tone, in functie de conditiile meteo. Din punct de vedere al calitatii, mierea romaneasca se plaseaza pe primele locuri in preferintele consumatorilor – este foarte apreciata, atat pe piata intracomunitara, cat si in tari asiatice (Japonia, Coreea de Sud, etc.) –, iar aproximativ 80% din productia apicola a firmei este dirijata la export sau livrarilor intracomunitare.

„Inca de la inceput ne-am propus ca strategie de business ca 30% din investitiile noastre sa fie in domeniul agro-alimentar. Aceasta oportunitate de a salva o companie de traditie, aflata insa in dificultate, ne ofera multe optiuni de dezvoltare. ROCA va sustine atat cresterea activitatii de export de miere, cat si dezvoltarea in domeniul retail si HoReCa, cu gama de produse naturale sub brand propriu, conventionale si BIO. Nu vom face niciodata rabat de la standardul ridicat de calitate pe care l-a impus mereu domnul Dobre si care l-a facut apreciat si respectat in aceasta industrie”, spune Rudolf Vizental, CEO ROCA.

Citeste si:
ROCA bate palma cu Bittnet pentru solutii integrate de tehnologie
ROCA bate palma cu Bittnet...

Compania Tremot activeaza preponderent in piata europeana, cu livrari in Germania, Italia, Franta, Spania, Austria, Polonia, dar si in afara UE: SUA, China, Japonia, Indonezia, Singapore, Iordania. Tremot este ce-a de-a treia tranzactie a platformei de investitii ROCA, alaturi de brandul S-Karp, o companie din Brasov producatoare de pantofi sport si urban, precum si de Frigotehnica, lider local in domeniul tehnologiei frigului comercial si industrial.

ROCA, o platforma de investitii lansata de CITR, cu fratii Paval si Dan Sucu printre investitori

In luna martie a acestui an, Casa de Insolvente Transilvania (CITR) a lansat ROCA, o platforma prin care vrea sa atraga bani de la investitori pe care sa ii plaseze ulterior in companii in dificultate, cu nevoie de finantare, si pe care sa le redreseze intr-un orizont de timp de aproximativ trei ani. CITR se angajeaza sa le ofere investitorilor un randament anual de 16%, in conditiile unui plasament minim de 0,5 milioane euro, in vreme ce antreprenorilor le este promisa finantarea si redresarea companiei in schimbul vanzarii unui pachet de 60% din firma.

Fratii Dragos si Adrian Paval, fondatorii Dedeman si unii dintre cei mai de succes antreprenori romani, se afla in randul primilor investitori ai platformei ROCA. Acestia au plasat doua milioane de euro in ROCA prin intermediul PIF Industrial, in vreme ce proprietarul Mobexpert Dan Sucu a plasat 0,5 mil. euro. Alte plasamente in ROCA au mai fost facute de asociatii CITR Group, prin divizia de investitii CIT Resources, precum si de Astra Rail Management GMBH.

Citeste si:
Semnele care arata ca firma ta se indreapta spre insolventa
Semnele care arata ca firma...

Sursa foto: Dreamstime.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dulce si sanatoasa: cate miere mai produce Romania