Platforma ROCA, lansata in 2018 de catre CITR cu un capital social initial de 4,5 milioane de euro si 3 investitori, este evaluata dupa un an de activitate la 21,9 milioane de euro, conform precizarilor facute de CEO-ul platformei, Rudolf Vizental.

In luna octombrie a anului trecut, platforma a obtinut o majorare a capitalalului social, care a ajuns la 13,5 milioane de euro. Pana in acest moment, ROCA a investit in 3 afaceri.

"Pana in acest moment am realizat 3 tranzactii in care am plasat 4,6 milioane de euro si doar pe aceasta suma am obtinut un randament de 340%. Anul acesta ne concentram pe dezvoltarea portofoliului, suntem in discutii foarte avansate cu 2-3 companii si ne propunem sa ajungem la 5 companii noi in portofoliu pana la finalul anului. De asemenea, ne dorim sa atragem si o institutie financiara europeana in randul actionarilor platformei", a precizat Rudolf Vizental in cadrul unei conferinte de presa.

Cele 3 companii in care platforma a investit in acest moment sunt producatorul de incaltaminte Skarp, Frigotehnica si procesatorul de miere Tremot. Rudolf Vizental precizeaza ca planurile de a atrage 20 de milioane de euro pana la finalul anului 2019, planuri anuntate la lansarea platformei, sunt inca realizabile, de asemenea si listarea platformei pe bursa la finalul primului ciclu de investitii. Actionarii ROCA sunt urmatorii:

  • CIT Resources - devizia de investitii a CITR Group
  • Andrei Cionca - initiator al platformei ROCA si presedintele CITR Group - primul grup de companii dedicat business-urilor care se confrunta cu dificultati.
  • PIF industrial - compania de investitii a grupului Dedeman si a fratilor Paval
  • Dan Sucu fondator Mobexpert
  • BT Investment - compania de investitii a Bancatii Transilvania
  • Theodora Popa - vice-presedinte a grupului Transavia si a Theodora Golf Club
  • Adolf Baclea - fondatorul companiei Cosena, specializata in transport maritim si activitati portuare
  • Vetimex Capital - companie detinuta de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA, care s-au asociat in urma cu doi ani cu gigantul farmaceutic Henry Schein US.
  • Cristian Ludovic Pop - fondatorul lantului de magazine pet shop Animax
  • Next Capital Solutions S.R.L. - companie de servicii financiare destinate IMM-urilor si membra a grupului EOS

De la infiintarea platformei pana la momentul actual au avut loc in total discutii cu peste 150 de companii din toata tara, din 50 de domenii de activitate, dintre care cel mai frecvent intalnite au fost: industria alimentara, comert, industria prelucrarii lemnului, instalatii, IT & Online.

Selectia companiilor in portofoliul platformei are in plan secundar rentabilitatea si urmareste cu prioritate sa valideze misiunea, viziunea si valorile companiei si ale produsului. ROCA este o solutie dedicata IMM-urilor din aproape orice domeniu de activitate, care au un business functional, operational profitabil si un produs validat de piata, scalabil, cu posibilitati de digitalizare si export, ceea ce le aduce perspectiva de a dezvolta un brand romanesc solid. Este intotdeauna analizata oportunitatea de a creste organic si prin consolidari cu alte companii cu care exista complementaritati si/sau sinergii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri