Braşovul ocupă prima poziţie în topul celor mai populare destinaţii ale verii, urmat de Eforie Nord, Costineşti, Bucureşti şi Mamaia, potrivit unei analize realizate de o platformă hotelieră online.

"Turiştii au profitat din plin şi de cele două minivacanţe din timpul verii, respectiv cea de 1 iunie şi Rusalii, când bugetarii au avut un weekend prelungit de cinci zile, şi cea de Sf. Maria, cu liber pe 14 şi 15 august, acestea fiind cele mai pline perioade din punctul de vedere al rezervărilor", se arată într-un comunicat al Travelminit, citat de Agerpres.

Litoralul românesc a scăzut în popularitate în comparaţie cu anii trecuţi, mai arată studiul realizat pe baza rezervărilor din perioada iunie - iulie 2023.

În ceea ce priveşte preţurile medii pentru sezonul estival în România, tarifele s-au menţinut, în linii mari, la valorile de vara trecută.

"De exemplu, preţul mediu pentru o noapte de cazare pentru un cuplu a fost de 340 de lei în intervalul iunie - august 2023, pe când preţul mediu pentru o noapte de cazare pentru o familie (doi adulţi + doi copii) a fost de 536 de lei. Pentru două nopţi de cazare în România, turiştii au plătit 763 de lei per sejur (două persoane), respectiv 1.150 de lei per sejur (familie). Pentru cinci nopţi de cazare în ţară, românii au scos din buzunare 1.823 de lei per sejur (două persoane), respectiv 2.656 de lei per sejur (familie)", precizează sursa citată.

Cel mai ieftin pachet de pe Travelminit.ro a fost vândut într-un hotel din Saturn la preţul de 173 de lei, un pachet pentru un sejur de doi adulţi (două nopţi). De asemenea, cel mai ieftin pachet pentru familie a fost vândut în Miercurea Ciuc, la preţul de 850 de lei, pentru patru adulţi, pe o durată de cinci nopţi. Nu în ultimul rând, cel mai ieftin pachet pentru familii de pe litoral a fost vândut în staţiunea 2 Mai, la preţul de 1.200 lei, pentru patru persoane, pe o durată de cinci nopţi.

"Şi în această vară, o destinaţie montană, oraşul Braşov, este pe primul loc în topul preferinţelor turiştilor, semn că turiştii îşi îndreaptă atenţia acum şi faţă de variantele alternative la litoralul românesc. În topul celor mai căutate destinaţii din punctul de vedere al numărului de rezervări se află şi Eforie Nord, Costineşti, Bucureşti şi Mamaia. Cele trei staţiuni de pe litoral sunt şi cele alese în mod recurent de turiştii care vin la mare", se mai spune în comunicat.

Care au fost cele mai aglomerate zile de sărbătoare

Studiul mai arată că perioadele celor două minivacanţe (cea de 1 Iunie & Rusalii şi cea de Sf. Maria) au fost cele mai aglomerate pentru turismul estival.

Potrivit datelor Travelminit.ro, ziua cu cele mai multe check-in-uri a fost 1 iunie 2023, în timp ce intervalul cu cele mai multe check-in-uri la unităţile de cazare din ţară a fost cel cuprins între 10 şi 14 august (cu 66% dintre check-in-uri realizate în weekendul 11-13 august).

Totodată, turiştii caută acum pachete complexe pentru vacanţele lor, pachete care să includă mai mult decât o simplă cazare.

"De exemplu, cei care merg la mare caută plajă privată, şezlonguri şi umbrele incluse în pachet, astfel încât să se bucure de un sejur confortabil, cu mai multe facilităţi incluse. Mulţi dintre cei care fac rezervări pe Travelminit.ro caută camere cu privelişte sau camere care au cadă cu hidromasaj", se precizează în material.

În cazul celor mai romantici, la mare căutare sunt camerele cu decor romantic, în care să regăsească petale de trandafiri şi şampanie

"Primim adesea întrebări din partea clienţilor Travelminit şi încercăm întotdeauna să lucrăm cot la cot cu hotelierii şi reprezentanţii unităţilor de cazare pentru a le oferi cea mai bună experienţă de vacanţă. De exemplu, înainte de a alege o unitate de cazare, turiştii pun întrebări privind distanţa dintre hotel şi plajă/punctele lor de interes, opţiunile de transport de la destinaţie, programul Spa-ului sau variantele de parcare. Există, însă, şi o categorie de întrebări mai puţin obişnuite, dar care ţin de confortul personal al turiştilor. Acestea sunt legate, de exemplu, de calitatea nisipului de pe plajă (mai exact, cât de fin este) sau de dotările aparatului de cafea din cameră (dacă este cu boabe sau capsule)", povesteşte Domokos Rudolf, liderul echipei de relaţii cu clienţi la Travelminit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri