Topul celor mai bune pașapoarte din lume a suferit câteva transformări dacă ne raportăm la clasamentul de anul trecut. În 2023, mai multe țări europene au ajuns să ocupe primele locuri, în detrimentul celor din Asia care anul trecut erau fruntașe. România a coborât câteva poziții, însă tot este inclusă în top 20 cele mai puternice pașapoarte din lumea.

Top 15 cele mai puternice pașapoarte din lume

Timp de cinci ani, Japonia s-a aflat pe locul 1 în topul celor mai puternice pașapoarte din lume, realizat de Henley & Partners care măsoară libertatea de călătorie și accesul fără viză. Singapore se bucură în 2023 de titulatura de țară cu cel mai puternic pașaport din lume.

Cristian H. Kaelin, președintele Henley & Partners spune că Singapore a asigurat în ultimul deceniu o mai mare libertate de călătorie pentru cetățenii săi și a obținut acces fără viză la 25 de destinații noi, notează CNN.

România s-a aflat în 2022 pe locul 8, în vreme ce anul acesta pașaportul din țara noastră ocupă poziția cu numărul 13. Iată cum arată întregul top.

1. Singapore
2. Germania, Italia, Spania
3. Austria, Finlanda, Franța, Japonia, Luxembourg, Coreea de Sud, Suedia
4. Danemarca, Irlanda, Olanda, Marea Britanie
5. Belgia, Cehia, Malta, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Elveția
6. Australia, Ungaria, Polonia
7. Canada, Grecia
8. Lituania, SUA
9. Letonia, Slovacia, Slovenia
10. Estonia, Islanda
11. Liechtenstein, Malaezia
12. Cipru, Emiratele Arabe Unite
13. România, Bulgaria, Monaco
14. Croația
15. Chile

„Emiretale Arabe Unite au adăugat un număr impresionant de 107 destinații la scorul său. Dintre țările care se află în Top 10, SUA au înregistrat cea mai mică creștere a scorului său, asigurând doar 12 destinații suplimentare”, mai spune președintele Henley & Partners.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri