Intr-o piata de fashion estimata anul acesta la 2,38 mld. euro in Romania, circa 91% din consumul romanilor este reprezentat de importuri, in vreme ce aproape toata productia interna este exportata, mentioneaza Corina Cimpoca, fondator MKOR Consulting, in cadrul conferintei Fashion ROute, organizata de wall-street.ro.

"Exportam aproape tot ce producem, adica 94%, in vreme ce importurile de fashion acopera 91% din consumul romanilor. Estimam ca exporturile de fashion vor ajunge la 3,63 mld. euro anul acesta, in vreme ce importurile vor urca la un nivel de 2,17 mld. euro, in crestere cu 14% fata de anul trecut", spune Corina Cimpoca.

Circa 77% din totalul consumului de fashion al romanilor este reprezentat de haine, la nivel de retaileri, piata fiind dominata de H&M, Zara si Decathlon, fiecare dintre cei trei cu cifre de afaceri ce depasesc 600 mil. euro anual.

"Avem aproape 19.000 de retaileri in industria modei din Romania, fiind vorba de o piata foarte aglomerata din acest punct de vedere. Dintre acestia aproape un sfert sunt jucatori cu capital strain care genereaza 64% din cifra de afaceri din piata", a declarat Corina Cimpoca.

Mall-urile raman preferatele romanilor care vor sa cumpere haine si alte produse de fashion, 85% dintre participantii studiului Digital Fashion consumer 2017, realizat de MKOR Consulting, alegand aceasta optiune in topul locatiilor preferate pentru achizitii. Magazinele online (54%) si cele stradale (28%) sunt celelalte doua locatii de unde romanii isi achizitioneaza haine.

De altfel, retail-ul online de fashion este asteptat sa urce cu 20% (y/y) in 2018, piata urmand sa atinga nivelul de 258 mil. euro. Principalii jucatori din mediul online sunt H&M, Fashiondays, Zara si eMag.

Fashion ROute este evenimentul wall-street.ro dedicat industriei locale de confectii si retailului de fashion. Anul acesta, evenimentul este organizat in parteneriat cu LPP si answear.ro, fiind totodata sustinut de Vivo!, Avon si MKOR Consulting.

Credit Foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri