MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta achizitia in proportie de 100% a platformei sfatulmedicului.ro, cel mai mare hub de informatii medicale din Romania.

Infiintat in urma cu 15 ani, sfatulmedicului.ro este in topul site-urilor dedicate segmentului de sanatate din Romania. Platforma inregistreaza o medie lunara de peste 3,2 milioane de utilizatori unici, respectiv peste 12 milioane de afisari. Aditional serviciului de informare, utilizatorii acceseaza pe aceasta platforma serviciul de autoevaluare medicala si interpretarea online a analizelor.

“Pe masura ce avanseaza tehnologia, implicatiile asupra medicinei sunt tot mai evidente: consumul digital reconfigureaza abordari traditionale ale consumatorului, apare un nou tip de pacient care doreste sa fie informat si care vrea sa aiba acces la aplicatii si device-uri care ii eficientizeaza exprienta din punct de vedere timp si costuri, iar ca urmare a acestor schimbari piata serviciilor medicale se transforma la randul ei. Servicii care erau considerate de neimaginat in urma cu 20 – 30 de ani – precum accesarea rezultatelor sau a dosarului electronic de pe orice device & colt al lumii sau monitorizarea la distanta a pacientilor cu boli cronice, astazi sunt o normalitate.

Din ce in ce mai frecvent, apar noi oportunitati in sfera de digitalizare precum implementarea de servicii de tip e-health in zonele izolate, oferirea de servicii de diagnosticare la distanta si multe altele. In acest context, vrem sa fim primul operator medical care are cel mai dinamic ritm de adaptare si transformare la era medicinei digitale, iar achizitia platformei SfatulMedicului.ro reprezinta inca un pas important in acest sens. Aditional achizitei platformei SfatulMedicului.ro, vom face si alte investitii in digitalizare, investitii care vor configura noi comportamente in randul pacientilor romani”, a precizat Mihai Marcu, presedinte si CEO MedLife.

MedLife achizitioneaza sfatulmedicului.ro

Citeste si:
Primaria care da 1,8 mil. lei pe 40 de chioscuri de flori si ziare
Primaria Sectorului 5 vrea sa...

Ca urmare a acestei tranzactii, Sfatulmedicului.ro va pastra echipa care a derulat proiectul in toti acesti ani, iar pentru a pastra independenta si impartialitatea fata de piata, managementul va fi integral independent de MedLife si de actualii administratori.

Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat 83 de unitati medicale. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, categoria premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
MedLife in Oradea: deschide o clinica si preia un centru de imagistica