Iata, in continuare, cateva sfaturi de care sa tii cont daca vrei sa comunici mai bine cu angajatii tai.

Fii transparent

Te gandesti serios sa schimbi sediul firmei, dar inca nu ai vorbit cu angajatii despre intentia ta? Nu mai pierde timpul si comunica-le oamenilor din organizatie planul tau. Fii transparent si explica-le de ce iti doresti sa va mutati intr-un sediu nou. De asemenea, roaga-i pe salariati sa-ti spuna ce parere au despre initiativa ta. Totodata, transmite-le ca ti-ai dori sa se implice activ in alegerea noului sediu. Cum? In primul rand, raspunzand la niste intrebari referitoare la noul sediu. Intrebarile respective vor fi incluse intr-un chestionar pe care o sa-l intocmesti tu, ca sa afli ce asteptari au angajatii companiei de la viitorul sediu. Iata cateva exemple de intrebari pe care ar merita sa le incluzi in respectivul chestionar: „In ce zona din Bucuresti ti-ai dori sa se afle noul sediu?”, „Care sunt cele mai importante trei criterii, in viziunea ta, pe care ar trebui sa le indeplineasca noul sediu?”, „Ti-ar placea ca viitorul sediu sa fie intr-o cladire moderna de birouri sau intr-o casa?” si „Imi poti recomanda o companie care ofera servicii de transport si mutare mobila pentru firme?”

In al doilea rand, angajatii s-ar putea implica alegand o „echipa de proiect”, care sa se ocupe de tot procesul de mutare.

Analizeaza-ti limbajul trupului

Studiaza-ti cu atentie limbajul trupului, deoarece acesta poate sa transmita niste mesaje mult mai puternice decat niste simple cuvinte. Limbajul trupului este, practic, o forma de comuninare non-verbala, iar mesajele ajung la destinatar prin intermediul ochilor mainilor, picioarelor, fetei, capului si pozitia corpului, la modul general.

FAN Courier: afaceri de peste...
Citeste si: FAN Courier: afaceri de 166 MIL. euro si 6.900 de angajati in 2019

Daca obisnuiesti sa ai mainile incrucisate cand vorbesti cu cineva, incearca sa nu mai stai asa. O astfel de pozitie a mainilor ii sugereaza persoanei din fata ta ca nu iti doresti sa te deschizi, cu adevarat, ca sa primesti mesajele pe care el sau ea ti le transmite. De asemenea, de fiecare data cand vorbesti cu cineva, straduieste-te sa privesti persoana respectiva in ochi. Astfel, persoana respectiva va intelege ca esti prezent in discutie.

Sursa foto: Pixabay.com