AirHelp, companie specializata in obtinerea de compensatii pentru zboruri intarziate sau anulate, a publicat clasamentul anual al celor mai bune companii aeriene si aeroporturi la nivel global. Wizz Air se afla pe primul loc in Romania, iar Aeroportul International Henri Coanda este singurul prezent in topul mondial.

Pentru realizarea topului celor mai bune companii aeriene si aeroporturi la nivel global, au fost analizate 72 de companii aeriene si 141 de aeroporturi din intreaga lume, dupa trei criterii importante: punctualitatea (sosiri si plecari la timp), calitatea serviciilor companiei la boardul aeronavei si pe aeroport si procesarea cererilor de compensatie pentru zboruri intarziate, respectiv experienta pasagerilor pe aeroport.

Wizz Air a inregistrat cel mai bun punctaj la toate criteriile de evaluare. La nivel global, Wizz Air se claseaza pe locul 13, inaintea unor companii ca Turkish Airlines (locul 15), Emirates (locul 16) sau British Airways (locul 21).

Cu scorul 7,31, compania nationala TAROM se afla pe locul 49 din 72 in clasamentul mondial, dar inaintea unor companii ca Thomas Cook Airlines, Aeroflot Russian Airlines sau Tap Portugal.

Clasamentul pe Romania este completat de Ryanair, care la nivel mondial se afla la coada topului. De altfel, Ryanair se numara printre cele mai slabe companii aeriene din Europa, alaturi de Iberia si Easyjet, potrivit clasamentului AirHelp.

Citeste si:
Harta industriei auto din Africa: doar 26 de branduri fabricate local
Harta industriei auto din...

Citeste si: Peste 20.000 de turisti romani, afectati de zborurile anulate si intarziate in luna mai

Cele mai bune companii aeriene sunt Qatar Airways (primul loc), Lufthansa (locul doi) si Etihad Airways (locul trei). Clasamentul este completat, in ordine crescatoare, de companiile Singapore Airlines, South African Airways, Austrian Airlines AG dba Austrian, Aegean Airlines, Qantas, Air Malta si Virgin Atlantic. Patru dintre acestea (Austrian Airlines, Aegean Airlines, Air Malta, Virgin Atlantic) sunt companii europene.

La polul opus, pe ultimele cinci locuri, se afla Air Mauritius, EasyJet (Marea Britanie), Pakistan International Airlines, Royal Jordanian Airlines si WOW Air (Islanda).

Cele mai bune aeroporturi din lume. Henri Coanda, pe locul 116 din 141

In evaluarea celor mai bune aeroporturi din lume, s-au luat in calcul mai multe criterii: punctualitatea zborurilor, calitatea serviciilor si experienta pasagerilor in terminale.

Citeste si:
Unde poti ajunge in 30 de ore, echivalentul rutei Timisoara-Mangalia
Calatorii care dureaza mai...

Cel mai bun aeroport din lume, cu un punctaj de 8,77, este Aeroportul International Hamad din Doha, Qatar, urmat de Aeroportul International Atena (scor 8,69) si Aeroportul Haneda din Tokyo, Japonia (scor 8,63).

Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti este singurul aeroport romanesc prezent in clasamentul mondial AirHelp, situat pe locul 116 din 141.

Citeste si: Lista celor mai aglomerate 20 de aeroporturi din intreaga lume

Citeste si:
Topul celor mai "curate" companii aeriene. Doar doua sunt din Europa
Swiss Air Lines si Lufthansa,...
Sursa foto: momondo.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Bursa de Valori Bucuresti, cea mai mare crestere din lume in 2019
Setari Cookie-uri