Chiar dacă la final de 2021, mulți nu au apucat să meargă în vacanțele pe care obișnuiau să și planifice an de an, cu ocazia sărbătorilor, 2022 se apropie tot mai mult de anul în care călătoriile ar putea reveni la normalitate, după pandemia de COVID-19. Nu ne rămâne decât să vedem care sunt cele mai sigure companii aeriene din lume cu care să zbori în 2022?

AirlineRatings.com a analizat 385 transportatori aerieni diferiți și a identificat 20 dintre cele mai sigure companii din această industrie, în 2022. Indiferent dacă alegi să zbori la clasa întâi sau la a doua, vei fi pe mâini bune la bordul aeronavelor care aparțin de aceste companii, potrivit Euronews.

Pentru realizarea clasamentului au fost luați în calcul factori precum numărul de incidente grave din ultimii doi ani, vârsta echipajului de zbor și a aeronavelor, audituri la nivel guvernamental și, nu în cele din urmă, protocoalele de siguranță privind COVID-19.

Air New Zealand a ajuns în topul clasamentului datorită unei serii de îmbunătățiri ai parametrilor de siguranță pe care și i-a îmbunătățit de la ultimul raport, prin utilizarea unor sisteme care permit monitorizarea în timp real a motoarelor, cât și prin implementarea unui nou sistem de navigație.

Aeronavele funcționează pe o perioadă între 6-8 ani până să fie schimbate. Totodată, analiza a luat în considerare și faptul că transportatorul aerian operează în condiții meteorologice dificile și, de asemenea, în medii îndepărtate.

Etihad Airways din Emiratele Arabe Unite ocupă locul al doilea, în timp ce Qatar Airways ocupă locul trei.

Anul acesta, a avut loc o schimbare majoră în topul celor mai sigure companii aeriene cu care să zbori. Qantas, compania aeriană emblematică a Australiei a căzut de pe prima poziție din cauza unui incident petrecut în 2018, în care un avion de 737 de pasageri a ieșit de pe pistă și s-a ciocnit cu o altă aeronavă care se afla în aeroport, cu același număr de pasageri. Raportul pentru acest incident nu a fost depus până în 2020, ceea ce înseamnă că a afectat clasamentele de siguranță din 2021, Qantas coborând pe locul șapte.

Iată topul complet al celor mai sigure companii aeriene cu care să zbori, în 2022:

1. Air New Zealand

2. Etihad Airways

3. Qatar Airways

4. Singapore Airlines

5. TAP Air Portugal

6. SAS

7. Qantas

8. Alaska Airlines

9. EVA Air

10. Virgin Australia/Atlantic

11. Cathay Pacific Airways

12. Hawaiian Airlines

13. American Airlines

14. Lufthansa/Swiss Group

15. Finnair

16. Air France/KLM Group

17. British Airways

18. Delta Air Lines

19. United Airlines

20. Emirates

Care sunt cele mai sigure companii aeriene low-cost cu care să zbori în 2022

Site-ul de rating a ales și zece dintre cele mai sigure companii aeriene low-cost. Deși nu sunt clasate într-o anumită ordine, acestea sunt cele mai sigure companii aeriene low-cost cu care să zbori în acest an:

  • Allegiant
  • easyJet
  • Frontier
  • Jetstar Group
  • Jetblue
  • Ryanair
  • Vietjet
  • Volaris
  • Westjet
  • Wizz.

Dacă gândul de a zbura încă te face să te gândești deseori la „Ce s-ar întâmpla dacă”, amintește-ți că aceste călătorii cu avionul sunt considerate cele mai sigure formă de călătorie pe distanțe lungi. Potrivit IATA, în 2018, 4,3 miliarde de pasageri au zburat în siguranță, în peste 46 de milioane de zboruri.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri