Siguranta constituie unul dintre acele lucruri despre care speri ca nu trebuie sa iti faci griji atunci cand calatoresti cu avionul. In acest scop, AirlineRatings.com, portal care monitorizeaza un numar de 405 companii aeriene din intreaga lume, a realizat si pentru 2020 lista anuala a operatorilor considerati cei mai reprezentativi din punct de vedere al sigurantei la bord.

Cea mai sigura companie aeriana din lume este si in acest an operatorul australian Qantas, care ocupa aceasta pozitie inca din 2014. Clasamentul AirlineRatings.com ia in considerare diversi factori care includ atat audituri ale organismelor din domeniul aviatiei si guvernelor, inregistrari legate de accidente si incidente grave, vechimea flotei de avioane, situatia financiara a comaniei, dar si pregatirea pilotului si cultura organizationala.

AirlineRatings.com nu s-a uitat la incidente minore, intrucat "toate companiile aeriene au incidente in fiecare zi", spune Geoffrey Thomas, redactor-sef al site-ului cu sediul in Australia, ci la "modul in care echipajul de zbor gestioneaza incidentele care separa o companie aeriana sigura de la una nesigura", a spus el pentru CNN Travel.

Air New Zealand s-a pozitionat pe al doilea loc, in timp ce EVA Air din Taiwan este pe locul trei. Etihad Airways, cu sediul in Abu Dhabi - o noua intrare - ocupa locul patru. Restul primilor 10 companii aeriene sigure este format din Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific si Virgin Australia. Pe locurile 10-20 se afla Hawaiian Airlines, Virgin Atlantic, TAP Air Portugal, SAS, Royal Jordanian, Swiss Air, Finnair, Lufthansa, Aer Lingus si KLM.

Absente notabile din aceasta lista sunt British Airways, ANA, American Airlines si United, toate clasandu-se intre primele 20 de companii aeriene anul trecut. Nici, Japan Airlines si nici Delta nu au reusit sa intre in top.

Citeste si:
Zboruri anulate spre Iran si Irak de teama atacurilor cu rachete
Mai multe companii aviatice...

Cele mai sigure companii aeriene din lume

1: Qantas

2: Air New Zealand

3: EVA Air

4: Etihad Airways

5: Qatar Airways

Citeste si:
Germania: Apel la greva in urmatoarele zile la Lufthansa
Germania: Apel la greva in...

6: Singapore Airlines

7: Emirates

8: Alaska Airlines

9: Cathay Pacific

Citeste si:
Topul celor mai bune 10 companii aeriene din lume in 2019
Skytrax a ales cele mai bune...

10: Virgin Australia

11: Hawaiian Airlines

12: Virgin Atlantic

13: TAP Air Portugal

14: SAS

15: Royal Jordanian

16: Swiss Air

17: Finnair

18: Lufthansa

19: Aer Lingus

20: KLM

De asemenea, AirlineRatings.com a elaborat si o lista a celor mai sigure companii aeriene low-cost din lume: Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, IndiGo, Jetblue, Volaris, Vueling, Westjet si Wizz Air (listate alfabetic).

Sursa foto: Ryan Fletcher / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Taco Bell pregateste intrarea in noi orase in 2020