United Romanian Breweries Bereprod (Tuborg Romania) a mandatat ICA Research & Development pentru derularea unei cercetari de piata, cu scopul de a radiografia piata locala de beri la doza, respectiv nivelul de igiena si conformitate cu legislatia aferenta aflata in vigoare. Cercetarea a fost desfasurata pe parcursul lunii martie 2018 si a presupus prelevarea de mostre din magazine mici si mari, precum si benzinarii, aflate pe raza Capitalei si a judetului Ilfov.

Cercetarea realizata de ICA Research & Development a fost comandata la un an de la introducerea pe piata de catre United Romanian Breweries Bereprod (URBB, cunoscuta publicului larg si sub numele deTuborg Romania) a foliei de protectie cu aplicare termica, fara adezivi, pe toate dozele produse local de companie, o investitie de doua milioane de euro ce a contribuit semnificativ, potrivit reprezentantilor United Romanian Breweries Bereprod (URBB), la o rata anuala de crestere a vanzarilor de bere la doza de 38% dupa primele 5 luni ale anului 2018 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Laboratorul acreditat al ICA a evaluat 21 de branduri de bere, apartinand tuturor celor cinci mari producatori de bere din Romania. Brandurile evaluate de ICA provin din toate segmentele de pret ale pietei (economic, mediu, premium si superpremium). Cercetarea ICA a fost desfasurata pe parcursul lunii martie 2018 si a presupus prelevarea de mostre din magazine mici si mari, precum si benzinarii, aflate pe raza Capitalei si a judetului Ilfov.

bere, URBB, United Romanian Breweries Bereprod, Tuborg, ICA, bere la doza, shachar shaine

„In iunie 2017, ne-am stabilit obiectivul de a avea cele mai curate doze, astfel incat romanii care cumpara produsele noastre sa fie siguri ca pot consuma berea lor preferata direct din doza, fara riscuri igienice. In consecinta, am investit considerabil pentru a avea cea mai avansata folie de protectie disponibila pe piata locala. Rezultatele sunt excelente: vanzarile noastre de bere la doza pe primele cinci luni ale anului 2018 au crescut cu 38% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, inainte de implementarea foliei. Cercetarea realizata de ICA ne arata ca suntem producatorul cu cele mai sigure beri din Romania. Suntem mandri de aceste rezultate si vom continua sa incurajam consumul de bere de calitate, precum si sa oferim servicii impecabile consumatorilor.” a declarat Shachar Shaine, presedinte URBB.

Evaluarea produselor tuturor celor cinci producatori din Romania a evidentiat ca URBB (Tuborg Romania) este una din cele doua companii care au obtinut punctajul maxim, de 100% conformitate. Dintre cei patru producatori reprezentati la nivelul tuturor celor patru segmente de piata analizate, URBB a obtinut cele mai bune valori atat in ceea ce priveste respectarea standardelor de igiena existente (100%), cat si in ceea ce priveste obtinerea valorilor minime posibile, 89% din berile analizate avand sub 1 colonie germeni/cm patrat, fata de nivelul maxim admis, de 20 colonii/cm patrat, potrivit reprezentantilor Tuborg Romania.

La nivelul intregului esantion cercetat, rezultatul general a fost ca 88% din totalul berilor testate respecta normele de conformitate aflate in vigoare in Romania. Cu toate acestea, dintre cele 21 branduri de bere incluse in cercetare, doar 12 branduri au obtinut valori corecte la nivelul intregului set de mostre prelevate.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri