In luna aprilie, grupul UTA, unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de combustibil si servicii pentru transportatori si flote auto, a lansat prima solutie interoperabila care integreaza diferitele sisteme de plata a taxelor de drum din Europa - UTA One.

Noul dispozitiv de bord (OBU) UTA One® a fost dezvoltat pentru noul standard european la care se aliniaza toate statele membre, Serviciul Electronic European pentru Taxe de Drum (EETS).


UTA One® este o premiera in domeniu in Europa: noua solutie are in prezent cea mai mare acoperire in Europa, iar taxele de drum pot fi decontate la nivel global in toate statele UE participante.

UTA One® aduce astfel o simplificare majora in operatiunile transportatorilor europeni, care aveau pana acum nevoie de cateva tipuri diferite de dispozitive la bord pentru a face fata celor cateva zeci de sisteme de achitare a taxelor de drum existente in Europa. Cu UTA One®, transportatorii vor putea circula liber in toata Europa, avand asigurata decontarea automata a taxelor de drum si emiterea unei singuri facturi UTA.

UTA One a fost deja implementata de companii de transport din Romania, care si-au echipat camioanele cu noile dispozitive pentru achitarea taxelor de drum.
„Noi am fost printre primii transportatori romani care am trecut la UTA One si suntem foarte multumiti de schimbare!”, spune Dorin Bozan, Director Transport al companiei Sanex COM. „Avem 27 de camioane Mercedes, iar rutele noastre principale sunt Austria, Belgia, Franta, Germania si Italia. Am inlocuit device-urile anterioare (fiecare camion avea cate cel putin 3 astfel de dispozitive, care ocupau spatiu pe bord), iar soferii ne spun ca simt nu doar mai mult confort, ci si mai multa siguranta in condus, pentru ca s-a marit si campul vizual. Plus ca aparatele UTA One au fost foarte usor de instalat si implementat, astfel incat colegii nostri le-au primit cu bucurie”, a adaugat Dorin Bozan.

Pentru inceput, UTA One® acopera opt sisteme de taxe de drum: Austria, Belgia, inclusiv tunelul Liefkenshoek, Franta, Italia, Polonia (A4), Portugalia si Spania. Foarte curand, in a doua jumatate a anului 2018, Germania si alte tari europene vor fi adaugate si conectate flexibil, in mod automat, prin update over-the-air.

Numarul de tari conectate va continua sa creasca pe masura ce noi sisteme de taxe de drum se vor alinia la standardele EETS. Noua optiune de update automat, impreuna cu integrarea tuturor tipurilor de tehnologii existente in sistemele de taxe de drum europene (GNSS si DSRC) fac din UTA One® o solutie foarte adaptabila in viitor.
UTA One® ofera in plus posibilitatea activarii si dezactivarii contextelor privind taxa de drum in mod individual, precum si reduceri direct la operatorii taxelor de drum.

„Transportatorii romani parcurg zeci de mii de kilometri in fiecare luna, traversand Europa. Aparatele la bord pentru taxele de drum sunt unul din lucrurile care le complica destul de mult activitatea, pentru ca fiecare tara are un alt sistem de taxare, alte costuri, alte proceduri si, prin urmare, era nevoie de cate un alt aparat la bord. Cu UTA One®, totul este mult mai simplu, in toate tarile Uniunii Europene!”, spune Iulian Alexe, Director General UTA Romania & Bulgaria.

UTA (UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG) se numara printre furnizorii de top din Europa in domeniul cardurilor de alimentare cu combustibil si de servicii. Cu cardurile UTA, transportatorii pot alimenta cu combustibil, indiferent de marca si fara numerar, la peste 54.000 de statii de alimentare din 40 de tari europene. UTA asigura si decontarea taxelor de drum, servicii de reparatii, servicii de interventie in caz de pana si tractare, precum si returnarea TVA si a accizelor la carburanti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri