Slovenia trece de la un sistem de taxe clasic la unul fara bariere

Incepand cu data de 1 aprilie 2018, Slovenia va trece de la un sistem de taxe clasic la unul fara bariere DarsGo care este obligatoriu pentru toate vehiculele de peste 3,5 tone.

Conform lui Matej Kranjc, reprezentant al furnizorului de servicii de taxe de drum DARS „sistemul de taxe de drum existent a fost depasit in ultimii ani. Avem un volum de trafic din ce in ce mai mare, care cauzeaza cozi lungi la barierele pentru plata taxelor de drum. De aceea Slovenia avea nevoie de un sistem de taxare modern, fara bariere, cum este cel de la DarsGo.”

DarsGo va acoperi toate autostrazile, precum si tunelul Karawanken, iar cardurile DARS si aparatele de bord ABC, utilizate in prezent, nu vor mai fi valabile de la 1 aprilie 2018. Creditul actual va fi, desigur, returnat clientului, iar utilizatorii se pot inregistra deja pentru noul sistem de taxe de drum.

„Noi venim in sprijinul clientilor nostri prin preluarea poverii cauzate de dificultatile administrative la inregistrarea pentru plata taxelor de drum din Slovenia si le permitem sa se concentreze pe activitatea lor de baza: livrarea marfii la timp. Pentru a asigura asta, noi le oferim un serviciu unic de inregistrare. Autovehiculele care au fost deja inregistrate in Slovenia prin intermediul DKV vor fi, de asemenea, recomandate clientului pentru a fi inregistrate in noul sistem de taxe de drum. Astfel se reduce considerabil efortul necesar pentru inregistrare”, a declarat Uros Bracun, manager de filiala DKV Euro Service Slovenia.

Utilizatorul poate opta pentru livrarea gratuita a dispozitivelor sale On Board (OBUs) in cadrul Uniunii Europene sau pentru ridicarea acestora din statiile de service DARS preselectate.

Citeste si:
DKV achiziționează un furnizor de software pentru încărcarea...
DKV achiziționează un...

DKV actioneaza ca furnizor de servicii complete. Aceasta inseamna ca ofera clientilor nu doar plata taxelor de drum in Slovenia, ci tot ceea ce este necesar pentru un concept complex de aprovizionare. De exemplu, achitarea taxelor de drum in 30 de tari europene, alimentarea cu combustibil in cele peste 46.000 de statii partenere din intreaga Europa, restituirea taxelor si servicii pentru autovehicule. Clientul va primi o singura factura, cu defalcarea transparenta a tuturor costurilor.

DKV Euro Service este unul din liderii pietei de servicii din domeniile logistica si transporturi, de aproximativ 80 de ani. De la 65.000 de puncte de acceptanta ale partenerilor multibrand, care ofera servicii de alimentare fara numerar, in baza cardului, la servicii de taxe de drum si recuperarea TVA, DKV ofera o gama de servicii pentru optimizarea costurilor si managementul flotei la nivel european. DKV este parte a grupului DKV MOBILITY SERVICES Group care opereaza cu o echipa formata din aproximativ 900 de persoane. In 2016, DKV MOBILITY SERVICES GROUP a obtinut o cifra de afaceri de 6,3 miliarde de euro, fiind prezenta in 42 de tari. In prezent, peste 2,7 milioane de carduri DKV si unitati de bord pentru taxe de drum sunt folosite de peste 140.000 de clienti. In 2017, DKV CARD a fost numit pentru a 13-a oara cel mai bun brand la categoria de carduri de alimentare si servicii.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri