Trendul produselor naturale si organice a devenit din ce in ce mai popular, in special daca vorbim de comert si de afacerile care promoveaza un stil de viata sanatos si folosirea produselor obtinute din ingrediente naturale.

Investitia intr-o astfel de afacere poate fi destul de mare, insa cererea ridicata pentru astfel de produse naturale reprezinta un avantaj pentru cei care pornesc pe acest drum. Iata trei modele de afaceri care prezinta un potential ridicat de dezvoltare:

Ferma cu produse bio

Acest tip de afacere cu produse ecologice este una profitabila atat in strainatate, cat si la noi in tara. Conform Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, dezvoltarea sectorului de agricultura ecologica a cunoscut o evolutie ascendenta in ultimii ani, iar in anul 2016 erau certificati un numar de 10562 de astfel de producatori de legume bio.

Certificarea pentru o ferma cu produse bio poate fi obtinuta abia dupa doi ani de la infiintarea ei si numai daca in tot acest timp a respectat normele impuse de legislativa in vigoare si a criteriilor stabilite in Ordinul nr. 895/2016.

Magazin de cosmetice naturale

In ceea ce priveste piata cosmeticelor naturale, aici putem intalni doua tipuri de afaceri. Mici producatori care realizeaza propriile produse handmade sau brand-uri mari care promoveaza folosirea plantelor si ingredientelor naturale pentru productia de cosmetice, care pot fi achizitionate direct din magazin sau pot fi comandate online.

Avantajul acestui tip de business este acela ca se axeaza pe o anumita nisa, iar produsele pot fi promovate mai eficient. In plus, cosmeticele naturale sunt din ce in ce mai cautate, datorita faptului ca sunt absorbite mai usor de piele si nu contin chimicale daunatoare. Capitalul necesar pentru deschidearea unei astfel de afaceri poate fi obtinut si prin accesarea fondurilor europene.

Afacere cu produse naturiste

Pe langa infiintarea unei ferme cu produse bio, mai exista si posibilitatea comercializarii de produse naturiste, provenite din culturi si ingrediente bio si suplimente alimentare. Piata produselor alimentare bio este intr-o continua crestere, in special datorita faptului ca oamenii au inteles care sunt beneficiile unei alimentatii sanatoase.

Antreprenorii care se gandesc la o astfel de afacere sunt sprijiniti prin programe speciale, asa cum este programul Start-up Nation Romania. Acestia pot primi fonduri nerambursabile, daca deschid un magazin specializat cu alimente bio. Fondul disponibil este de 44.000 euro si poate finanta un numar de 10.000 de intreprinzatori.

La fel ca in cazul fermelor bio, persoanele care vor sa comercializeze produse bio trebuie sa se inregistreze in sistemul de agricultura ecologica.

Afacerile cu produse naturale au un mare potential, indiferent ca acestea sunt comercializate pe piata internationala sau in tara. Cererea de astfel de produse este intr-o crestere continua, deoarece oamenii au inteles nevoia si beneficiile oferite de produsele naturale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri