3 Iulie 2018

Contabilitate primara - definitie, rolul contabilului, sfaturi daca ti-ai deschis o afacere



Contabilitatea este la baza oricarei afaceri, a oricarei companii, fie ca este multinationala sau o firma mica.

Daca tocmai ti-ai deschis o afacere, inseamna ca ai nevoie de ajutor pe partea contabila. Vestea buna este ca exista programe dedicate menite sa usureze foarte mult procesul de lucru cu documentele contabile, precum facturi, chitante, situatii financiare, documente fiscale.

Un soft de facturare gratuit este ideal cand esti la inceput de drum cu businessul si te feresti de cheltuieli.

Contabilitatea - definitie, rolul contabilului

Contabilitatea primara este procesul de inregistrare, sintetizare si raportare a nenumaratelor tranzactii financiare.

Contabilitatea este baza oricarei afaceri si masoara succesul unei companii, ajutandu-te sa intelegi cat de eficient sunt folosite resursele economice.

Un contabil colecteaza documentatia, inregistreaza si clasifica informatiile si le prezinta in anumite formate, ca de exemplu situatiile financiare (rapoartele cheie ale unei afaceri).

Sarcina principala a contabililor este de a pregati si de a examina inregistrarile financiare. Ei se asigura ca taxele sunt platite corect si la timp.
Contabilii fac insa mai mult decat suntem obsinuiti sa credem. Ei pot oferi sfaturi strategice si modalitati inteligente de a economisi bani sau a creste veniturile.

Un contabil te ajuta sa iti conduci afacerea cu mai multa claritate si incredere.

Afacere noua

Cand pornesti o afacere, totul este mai mult decat o idee buna. Trebuie sa stii ca vei face bani, iar un contabil te va ajuta sa identifici costurile de pornire si sa creezi viziuni credibile privind veniturile.

Strategia de business

Contabilul poate lucra impreuna cu tine in a stabili obiective personale, profesionale si financiare, apoi iti va oferi instrumente pentru a masura progresul tau.

Flux de numerar (incasarile si platile unei companii pe o perioada de timp)

Unele companii isi pierd banii la momentul nepotrivit si nu isi mai pot permite sa plateasca furnizorii sau personalul. Contabilul va veni cu un plan de cheltuieli, astfel incat ziua platilor sa nu fie stresanta, iar relatiile cu furnizorii usor de gestionat.

Alegerea unui program de contabilitate

Un soft de facturare usureaza procesul financiar al companiei, poate crea facturi, poate urmari cheltuielile si poate genera o varietate de rapoarte care te ajuta sa analizezei performanta afacerii.
Trei lucruri la care sa te uiti cand alegi un software contabil pentru businessul tau sunt:

- Cost - La inceput este foarte posibil sa nu ai un buget alocat pentru a investi intr-un program de contabilitate. Daca ti-ai deschis un business, tine cont ca exista in piata un soft de facturare gratuit, cu toate utilitatile, astfel incat munca ta sa fie mult usurata

- Mobilitate - Cati utilizatori vor folosi softul? Preferi un sistem bazat pe Cloud, care sa iti ofere un maxim de flexibilitate si sa poti accesa informatiile oriunde te-ai afla, fie de pe desktop sau mobil?

- Caracteristici - Ai nevoie de functii de baza cum ar fi facturarea, urmarirea veniturilor si a cheltuielilor, gestionarea de rapoarte financiare si gestionarea clientilor? Sau doresti mai mult decat atat, servicii auxiliare precum gestionarea furnizorilor?

Este important sa fii informat si sa stii ca tehnologia te ajuta ca proceduri ample, minutioase, cosumatoare de timp, sa se intample automat cu un software contabil.

Cand ai un soft de facturare usor de utilizat, special destinat persoanelor care au firma si care doresc sa factureze de oriunde rapid, este bine sa stii ca pe piata exista nu doar versiuni demo, ci chiar un program de facturare gratuit pe care sa il poti folosi non-stop.



Citeste si