Producatorii de energie electrica din surse regenerabile au primit in primele cinci luni ale acestui an un numar total de 6.422.393 de certificate verzi, potrivit datelor postate pe site-ul Transelectrica, operatorul de transport si sistem.

Totodata, producatorii de energie verde au generat, in total, 4.103.127 MWh, in perioada 1 ianuarie - 31 mai 2018, conform Agerpres.ro.

Cele mai multe certificate verzi, respectiv 2,6 milioane, au intrat in portofoliul producatorilor de energie din turbine eoliene, care au o capacitate totala de 3.105 MW.

Instalatiile fotovoltaice sunt pe locul al doilea, cu 2,4 milioane de certificate si 1.361 MW instalati. Centralele hidro mai mici de 10 MW au primit 1,09 milioane de certificate si au, cumulat, o putere de 342 MW.

In fine, producatorii pe baza de biomasa, cu o putere de 143 de MW, au primit in aceasta perioada 214.000 de certificate verzi.

Citeste si:
Exportul de energie electrica a scazut in primele sapte luni
Exportul de energie electrica...

Conform legislatiei care promoveaza productia de energie din surse regenerabile, producatorii primesc gratis un numar de certificate verzi, in functie de tehnologia utilizata, certificate pe care le vand pe o piata specializata, pentru un castig in plus fata de pretul propriu-zis al energiei.

Sursa foto: By lovelyday12 / shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
IKEA cumpara sapte parcuri eoliene romanesti