Brandul Penes, detinut de producatorul de carne de curcan Galli Gallo, a fost achizitionat de Bravcod, intr-o tranzactie in valoare de 20 de milioane de euro. Tranzactia a fost finalizata de administratorul judiciar CITR in aceasta vara, conform planului de reorganizare aprobat de creditori in procedura de insolventa a companiei.

Galli Gallo s-a redresat printr-un plan de reorganizare propus si implementat de CITR, prin increderea principalului creditor, CEC Bank, si a partenerului de afaceri, Bravcod, care a continuat relatiile comerciale cu Galli Gallo in procedura de insolventa si a achizitionat business-ul in aceasta vara.

Planul de reorganizare propus si implementat de CITR a presupus un transfer de business de succes cu transfer de active ale celorlalte doua companii din grup, aflate in faliment, care a dus astfel la o integrare. Apoi, compania Galli Gallo a intrat in profit operational prin restructurare operationala si financiara pe principii sanatoase, care au facut ca societatea sa inregistreze EBITDA pozitiv, in procedura de insolventa.

Galli Gallo, alaturi de alte doua societati din grup, Avicola Codlea & Partenerii SRL si Broilerom SRL, au intrat in procedura de insolventa in septembrie 2013. STS Trading si Bravcod, parteneri comerciali ai Galli Gallo, au continuat sa creada in brandul Penes si au initiat discutiile cu administratorul judiciar si creditorii majoritari in vederea achizitiei businessului detinut de grupul Galli Gallo. In 2017 s-au definitivat demersurile juridice privind confirmarea si implementarea planului de reorganizare propus de CITR pentru SC Galli Gallo, iar in 2018 s-a incheiat tranzactia cu Bravcod privind transferul de business si transferul tuturor activelor core pe care grupul Galli Gallo le detinea.

CITR, liderul pietei de insolventa din Romania, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro in ultimii cinci ani. Cu o experienta de peste 18 ani, societatea a fost fondata cu obiectivul insanatosirii companiilor in dificultate si a reintegrarii acestora in circuitul economic, prin mecanisme inovatoare de reorganizare. CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din Romania specializat in remedii personalizate pentru companiile aflate in impas economic.

Citeste si:
Comisia Europeană a aprobat achiziţionarea Telekom Romania de către...
Comisia Europeană a aprobat...

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri