Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va fi transformata oficial in societate pe actiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucuresti SA, urmand sa fie semnat curand actul constitutiv, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Proiectul de hotarare se refera la acordarea unui mandat catre Orlando Culea, fost presedinte de sedinta in CGMB si consilier PSD, pentru semnarea actului constitutiv al Societatii de Transport Bucuresti (STB), scrie Digi24.

CGMB a decis ca RATB sa fie transformata in societate pe actiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucuresti SA. Actionarii vor fi Primaria Capitalei, prin Consiliul General, si Primaria Ilfov, prin Consiliul Judetean. Societatea nou infiintata va avea un capital social de peste 129 de milioane de lei, iar angajatii regiei vor fi preluati si reincadrati pe aceleasi functii.

Despre reorganizarea RATB se vorbeste inca din 2016, cand CGMB aprobase studiul de oprtunitate in acest sens, iar municipalitatea promitea ca regia sa fie transformata pana la inceptului anului. In aprilie 2017, viceprimarul Aurelian Badulescu estima ca Regia se va transforma in societate pe actiuni in jurul lunii august.

Citeste si:
Cati angajati are STB si care este salariul mediu in cadrul companiei
Cati angajati are STB si care...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum arata proiectul vinietei pentru Bucuresti