OMV Petrom lanseaza competitia nationala de proiecte „RO SMART in Tara lui Andrei”, care, prin tehnologie, rezolva problemele comunitatii, eficientizeaza consumul de resurse si cresc calitatea vietii cetatenilor. Vor fi acordate burse in valoare totala de 400.000 de euro, mentorat si consultanta pentru implementarea proiectelor, potrivit unui comunicat de presa.

Inscrierea proiectelor are loc in perioada 10 septembrie - 23 octombrie, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, iar proiectele castigatoare pot primi finantari de pana la 45.000 euro fiecare, mentorat din partea angajatilor OMV Petrom si consultanta software pentru implementarea proiectelor din partea companiei Life Is Hard.

Initiatorii pot propune proiecte SMART in 8 domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabila a Romaniei: educatie, infrastructura, sanatate, siguranta, transport, agricultura, energie si mediu. Solutiile inscrise pot urmari directii precum: eficientizarea consumului de resurse, imbunatatirea serviciilor publice, crearea unui cadru mai conectat intre cetateni - administratii publice, monitorizarea si gestionarea eficienta a datelor, cresterea calitatii vietii cetatenilor din comunitate.

In competitie se pot inscrie organizatii neguvernamentale, institutii publice, autoritati ale administratiei publice locale sau unitati si institutii de invatamant din sistemul de stat din orice localitate din Romania. Persoanele fizice se pot inscrie in competitie in parteneriat cu una dintre entitatile mentionate anterior.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public (20%) si jurizate de experti din domeniu (80%). In urma punctajului obtinut, maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra in etapa finala - pitching day. Pentru evaluarea proiectelor finaliste initiatorii vor sustine o prezentare a proiectului in fata juriului si vor raspunde intrebarilor acestuia. In urma prezentarii, juriul va reevalua proiectele ajunse in aceasta etapa si va fi stabilit clasamentul final.

RO SMART este noul format de anul acesta al competitiei nationale Idei din Tara lui Andrei, prin care OMV Petrom a sustinut pana acum 87 de proiecte pentru mediu, educatie si dezvoltare comunitara cu granturi de peste 900.000 de euro. Incepand cu editia 2017 au fost incurajate proiectele cu o componenta de inovatie cu ajutorul tehnologiei.

LIFE IS HARD este prima companie romaneasca de software listata la Bursa de Valori Bucuresti - piata AeRo – si are 14 ani experienta in dezvoltarea de aplicatii pentru piata B2B.

Sursa foto: RO SMART În Țara lui Andrei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri