In primele opt luni ale anului 2018, Tarom s-a situat pe locul intai din punct al numarului de curse cu incidente raportat la volumul total al zborurilor, cu 1,2 incidente la 100 de zboruri, arata o analiza Flight Refund, companie specializata in obtinerea despagubirilor pentru pasageri. La polul opus s-a situat Air France, cu o pondere de aproape 4 ori mai mare a incidentelor, de 4,6%. Analiza a luat in considerare 6 companii nationale, active in Romania: Tarom, LOT, Czech Airlines, Lufthansa, Air France si British Airways.

In primele opt luni ale anului, cele sase companii au inregistrat in total 981.189 de zboruri si un procent mediu de incidente de 2,9%. Sub media s-au clasat Tarom, cu 1,2%, Czech Airlines cu 1,6%, British Airways cu 2% si Lufthansa, cu 2,6%. Doar Air France a inregistrat un procent peste medie, de 4,6 incidente la o suta de zboruri. Rezultatele slabe inregistrate de catre operatorul francez si cel german sunt efectul direct al grevelor din prima parte a anului care au condus la anularea a sute de zboruri si a unei greve a controlorilor de trafic in Germania.

"Numarul curselor aeriene din Europa creste cu rapiditate, iar infrastructura ramane in urma acestei evolutii. In acest context, ne asteptam ca numarul incidentelor sa creasca. Pasagerii au dreptul la compensatii de pana la 600 de euro daca incidentul este imputabil liniei aeriene. Serviciul online Flight Refund ajuta acei calatori al caror zbor a intarziat mai mult de 3 ore, a fost anulat sau in cazul in care li s-a interzis imbarcarea in mod nejustificat. Din pacate, mai putin de 5% din calatori isi cunosc drepturile", a declarat Aniko Bolyo general manager Flight Refund.

O analiza anterioara a Fligft Refund a aratat ca, cel putin in Romania, companiile traditionale au inregistrat o pondere dubla a incidentelor de zbor fata de transportatorii low cost. Astfel, anul trecut in Romania, companiile traditionale au avut un procent de 0,42% din totalul zborurilor inregistrate. In cazul curselor low cost, ponderea a fost de 0,22% din total, adica jumatate din procentul curselor companiilor traditionale.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri