Tarom, pe primul loc in topul celor mai de incredere companii aviatice in 2018

In primele opt luni ale anului 2018, Tarom s-a situat pe locul intai din punct al numarului de curse cu incidente raportat la volumul total al zborurilor, cu 1,2 incidente la 100 de zboruri, arata o analiza Flight Refund, companie specializata in obtinerea despagubirilor pentru pasageri. La polul opus s-a situat Air France, cu o pondere de aproape 4 ori mai mare a incidentelor, de 4,6%. Analiza a luat in considerare 6 companii nationale, active in Romania: Tarom, LOT, Czech Airlines, Lufthansa, Air France si British Airways.

In primele opt luni ale anului, cele sase companii au inregistrat in total 981.189 de zboruri si un procent mediu de incidente de 2,9%. Sub media s-au clasat Tarom, cu 1,2%, Czech Airlines cu 1,6%, British Airways cu 2% si Lufthansa, cu 2,6%. Doar Air France a inregistrat un procent peste medie, de 4,6 incidente la o suta de zboruri. Rezultatele slabe inregistrate de catre operatorul francez si cel german sunt efectul direct al grevelor din prima parte a anului care au condus la anularea a sute de zboruri si a unei greve a controlorilor de trafic in Germania.

"Numarul curselor aeriene din Europa creste cu rapiditate, iar infrastructura ramane in urma acestei evolutii. In acest context, ne asteptam ca numarul incidentelor sa creasca. Pasagerii au dreptul la compensatii de pana la 600 de euro daca incidentul este imputabil liniei aeriene. Serviciul online Flight Refund ajuta acei calatori al caror zbor a intarziat mai mult de 3 ore, a fost anulat sau in cazul in care li s-a interzis imbarcarea in mod nejustificat. Din pacate, mai putin de 5% din calatori isi cunosc drepturile", a declarat Aniko Bolyo general manager Flight Refund.

O analiza anterioara a Fligft Refund a aratat ca, cel putin in Romania, companiile traditionale au inregistrat o pondere dubla a incidentelor de zbor fata de transportatorii low cost. Astfel, anul trecut in Romania, companiile traditionale au avut un procent de 0,42% din totalul zborurilor inregistrate. In cazul curselor low cost, ponderea a fost de 0,22% din total, adica jumatate din procentul curselor companiilor traditionale.

Citeste si:
Întârziere de circa patru ore a unui zbor Tarom către Madrid
Întârziere de circa patru ore...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri