Nemo Express a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de peste 28 milioane de euro, iar 10% din aceasta suma va fi reinvestita in infrastructura. Ca orice companie din Romania, Nemo Express resimte in plin politicile economice adoptate de diversele guverne, de masurile care au afectat serios activitatea mediului de business, cum ar fi cresterea salariului minim, a declarat Cosmin Paduretu, manager operatiuni Nemo Express.

„Ca orice companie din aceasta tara, suntem defavorizati in primul rand de politicile economice ale diverselor guverne care s-au perindat la conducere. Au fost masuri care au afectat serios activitatea multor companii, cum ar fi cresterea salariului minim care incarca angajatorul suplimentar cu plati catre buget. Se pare ca cei de acum se gandesc la o noua crestere. Ar fi bine sa se gandeasca de doua ori. Exista o lipsa totala de interes, daca vreti, de masuri economice care sa incurajeze mediul de business, nu sa-l traga inapoi. Fie ca vorbim de IMM-uri, fie ca vorbim de companiile mai mari, acestea toate trebuie sustinute. Nimic din cresterile ultimilor ani, cu care se lauda guvernantii, nu se datoreaza unor masuri luate de acestia, ci dimpotriva”, a declarat Paduretu.

In opinia sa, este numai meritul antreprenorilor ca mediul de business este totusi unul sanatos, insa care se zbate intr-un cadru legal deficitar, cu multa birocratie si mecanisme greoaie de functionare, cu prea multe taxe si impozite, fara strategii sustenabile de dezvoltare a economiei noastre.

Noi avem o mare problema cu lipsa unei strategii nationale de dezvoltare a infrastructurii rutiere, atat urbane cat si interurbane. Nemo Express transporta lunar o medie de 315 tone de marfuri si parcurge nu mai putin de 5.520.000 kilometri. Stiti ce inseamna asta in traficul de acum din marile orase sau pe soselele aglomerate? Adevarate provocari. E un infern.

Cosmin Paduretu

Compania pregateste noi servicii. Miza principala: clientii din e-commerce

„Curieratul reprezinta unul dintre motoarele de crestere ale economiei. Un segment din industria romaneasca care creste ca si cifra de afaceri cu 25-30% anual nu poate decat sa contribuie semnificativ la cresterea PIB-ului. In opinia mea, curieratul este unul dintre cele mai corecte barometre ale economiei unei tari. Si asta deoarece curieratul iti da imaginea clara a volumelor de marfa tranzactionate, precum si evolutia acestora. In functie de asta poti spune daca o economie performeaza sau nu”, sustine Cosmin Paduretu.

Nemo Express a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de peste 28 milioane de euro. Compania isi propune sa dezvolte un CRM cu instrumente performante, sa dezvolte departamentul Customer Suport, dar si sa dezvolte si modernizeze flota, a declarat Cosmin Pauretu, manager operatiuni Nemo Express.

Acesta a punctat ca se lucreaza la extinderea serviciilor oferite iar clientii din e-commerce, pentru eficientizarea activitatii magazinelor online.

„Vom propune noi servicii care vor eficientiza activitatea magazinelor online. Si tot in zona aceasta prefiguram si o retea de tip pick-up, insa vom incepe cu 2-3 locatii experimentale. Daca vom avea succes, vom dezvolta apoi tot sistemul. Dar ideea principala pe care vom merge va fi aceea de a imbunatati in permanenta procentul de livrare si de a scadea rata de retur pentru clientii care au incheiat un contract de transport cu Nemo Express”, a mai spus managerul companiei de curierat.

Cresterea masiva a volumerlor din 2017 a fortat putin limitele logistice, fiind necesare eforturi suplimentare umane si financiare pentru a face fata cerintelor. Insa, Paduretu spune ca sunt pregatiti din toate punctele de vedere pentru perioada imeiat urmatoare. „Ne asteptam la un final de an fierbinte, incepand cu perioada de Black Friday si continuand apoi cu perioada sarbatorilor de iarna. In acest interval volumele totale se vor dubla, iar noi ne vom lua toate masurile necesare ca marfurile sa ajunga la destinatie”.

Cifrele Nemo Express si planuri de extindere

Nemo Express are 88 de agentii in toata tara, 140 de autoutilitare grele si 135 de soferi profesionisti cu atestat, pentru acestea.

Planurile de crestere ale companiei vizeaza dezvoltarea flotei de transport, introducerea de noi servicii (livrare cu verificare, plata cu POS, servicii de facturare, colet la schimb, same day delivery, locatii automatizate de pick up, samd) si imbunatatirea continua a comunicarii cu clientii.

„Cel mai important indiciu ca activitatea noastra se desfasoara asa cum vor clientii in general este coeficientul de livrare cat mai mare, care la noi se indreapta catre 90%. Cu cat este mai mare acest coeficient cu atat mai mult inseamna ca firma performeaza”, a explicat managerul de operatiuni Nemo Express.

Compania are in plan si extinderea, atat prin dezvoltarea punctelor de lucru actuale, cat si prin deschiderea de birouri in zone noi. „Vrem sa marim capacitatea de stocare in depozitele existente, dar ne dorim si noi locatii, mai ales acolo unde exista orasele mai mici dar cu activitate intensa, deservite acum de o singura agentie mama, care este asa cum e logic foarte aglomerata. Vorbim de o tentativa de descentralizare”, a mai spus Paduretu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri