Compania de curierat Nemo Expres Logistic (NemoExpress) a listat obligaţiuni în valoare de 1,57 milioane de euro pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"(...) Obligaţiunile se tranzacţionează sub simbolul bursier NEMO23E. Fondurile atrase în cadrul plasamentului privat de obligaţiuni, din iulie 2020, sunt utilizate pentru dezvoltarea activităţii, investiţii în software, achiziţii de mijloace de transport, combustibil sau angajarea de personal suplimentar. Conform companiei, aceste investiţii vor susţine creşterea numărului de clienţi, a volumului de marfă transportat şi implicit creşterea cotei de piaţă", consemnează Agerpres.

Conform sursei citate, emisiunea include 15.765 de obligaţiuni negarantate, denominate în euro, cu o valoare nominală de 100 euro şi o rată fixă a dobânzii de 7% pe an, cu scadenţa în 29 iunie 2023. De asemenea, NemoExpress anunţă că intenţionează să folosească şi alte mecanisme de finanţare disponibile pe piaţa de capital.

Listarea obligaţiunilor a fost realizată cu sprijinul Intercapital Invest, în calitate de Consultant Autorizat.

Înfiinţată în anul 2013, NemoExpress oferă servicii de curierat cu acoperire naţională. În 2020, compania a înregistrat un profit net de 4,09 milioane lei, o creştere semnificativă faţă de 2019, an încheiat cu un profit de 940.179 lei.

NemoExpress are 1.087 de angajaţi şi colaboratori, dintre care 330 sunt angajaţi direct.

Veniturile totale ale companiei, în 2020, au fost de 121 milioane lei, în scădere faţă de 2019, pe fondul crizei provocate de pandemia Covid-19, când au fost înregistrate venituri totale de 137,8 milioane lei. Potrivit calculelor companiei, NemoExpress avea în 2019 o cotă de piaţă de 3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri