Platforma nr. 1 a Aeroportului International Henri Coanda va fi extinsa cu 15.000 mp, respectiv cu patru noi pozitii de parcare a aeronavelor cu litera de cod C, printr-un contract in valoare de aproape 12,7 milioane de lei (exclusiv TVA), semnat cu asocierea formata din Societatea de Constructii Napoca si UTI Grup S.A, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), citata de Agerpres.

Lucrarile urmeaza sa fie executate in 6 luni de la data emiterii ordinului de incepere.

Noile pozitii de parcare vor fi prevazute cu instalatii de iluminat moderne, pentru asigurarea operarii in siguranta, in conditii de vizibilitate redusa sau noaptea, precum si cu instalatii de balizaj de categoria III ICAO. Pentru acestea vor fi asigurate retele de utilitati, inclusiv alimentare si hidranti de incendiu, canalizare a apelor pluviale, precum si drenarea apelor de infiltratie, precizeaza sursa citata.

"Noua investitie va asigura capacitatea de procesare necesara pentru acomodarea traficului aeroportuar in continua crestere, avand ca rezultat cresterea capacitatii de operare a platformelor cu 10%", a declarat Traian Panait, director general CNAB.

Citeste si:
1 miliard de euro pentru noul terminal al aeroportului Otopeni
Un nou terminal pentru...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Pasagerii cu pasapoarte biometrice nu vor mai sta la coada pe Otopeni
Setari Cookie-uri