Compania britanica Liberty Steel, care recent a convenit achizitionarea combinatului de la Galati, va achizitiona de la Arcelor Mittal doua fabrici de prelucrare a otelului prin rulare la rece, in Belgia si una in Luxemburg, potrivit unui comunicat publicat vineri.

Liberty, parte din grupul GFG Alliance detinut de Sanjeev Gupta, a convenit un acord conditionat in vederea achizitionarii siturilor industriale Flemalle si Tilleur de langa Liege, Belgia, in cadrul carora isi desfasoara activitatea 720 de angajati si situl industrial Dudelange, Luxembourg, care are 225 de angajati.

Aceasta achizitie sustine planul de extindere pe care grupul il are in Europa si care a fost facut public in anuntul dat de companie pe data de 12 octombrie prin care mentiona acordul conditionat cu ArcelorMittal pentru achizitia unor mari topitorii integrate la Galati, in Romania, si Ostrava, in Republica Ceha, precum si achizitionarea unor fabrici la Skopje, in Macedonia, si la Piombino, in Italia. In total, aceste unitati au 12.500 de angajati, dintre care 5.600 la combinatul de la Galati.

Cele doua acorduri vor intra in vigoare odata cu aprobarea lor de catre Comisia Europeana dupa indeplinirea procedurilor impuse de catre autoritatile locale, inclusiv incheierea informarii si consultarii primariilor locale si Comitetelor Europene de Intreprindere (European Works Councils).

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ArcelorMittal Galati ar putea scapa de pierderi din 2017
Setari Cookie-uri