La inceputul lunii noiembrie, a fost lansat programul HAINA, la Iasi, in cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi”, eveniment in cadrul caruia peste 100 de studenti au aflat cum pot dobandi cunostinte in domeniile de retelistica si Cloud si chiar sa obtina certificari recunoscute international, dar si cum pot intra in competitia lansata in cadrul aceluiasi eveniment „Huawei ICT Competition”. Printre cei prezenti la eveniment s-au aflat studenti, reprezentanti ai universitatilor si facultatilor partenere, oficiali Huawei si reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, plus oficialitati locale.

Despre HAINA- Huawei Authorized Information and Network Academy

Accesul studentilor la acest program este gratuit si se parcurge prin intermediul platformei de cursuri online huaweiacad.com, unde studentii inscrisi pot afla toate detaliile necesare pentru a parcurge si obtine certificari in nise foarte importante in zone de retelistica (Routing & Switching, WLAN, securitate) si Cloud (stocare, cloud computing, big data, IoT si AI).

Dorinta celor de la Huawei este de a oferi cel putin 20 certificari/an, iar pentru a le oferi studentilor un mediu de studiu adecvat, acestia au donat Facutatii de Automatica din cadrul Universitatii Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iasi primul laborator HAINA din Romania, inca din luna februarie a acestui an.

”In contextul in care inovatia este una dintre valorile companiei Huawei, divizia Enterprise dezvolta tehnologii de ultima generatie precum SDN (Software-Defined Networking), Cloud, Big Data si IoT cu scopul de a construi o platforma deschisa, un mediu in care sa educam si sa pregatim generatii viitoare de specialisti in domenii vitale.”, spune Kevin Liu, CEO Huawei Romania.

Despre Huawei ICT Competition

Competitia sustinuta tot de Huawei vine ca un stimul si ca o recompensa, oferind ca premiu studentilor romani sansa de a ajunge la Shenzhen, la etapa internationala, locul in care pot obtine o recunoastere bine meritata a competentelor dobandite.
Pentru a ajunge in acest punct, sunt necesare 3 etape, prima etapa fiind deja activa incepand cu aceasta luna si presupune inregistrarea in platforma.

In perioada ianuarie-februarie 2019, urmeaza perioada de certificare online, iar cei care vor obtine punctaj maxim, vor intra in competitia nationala de la Iasi, in luna martie 2019, aceasta din urma fiind si ultima etapa a competitiei.

Dupa parcurgerea celor 3 etape, echipele de studenti si profesori coordonatori castigatoare, se vor prezenta la etapa internationala.
La nivel global, in perioada 2017-2018, au fost inscrisi in “Huawei ICT Competition”, peste 40.000 studenti de la 800 institutii superioare de invatamant din 32 de tari.

Huawei - scurta descriere

„Huawei isi desfasoara activitatea in mai mult de 140 de tari, fiind implicata in domenii precum retelistica pentru operatori, dispozitive pentru consumatori si afaceri corporate. Dupa ce a achizitionat firma Ericsson in 2012, Huawei a devenit lider pe piata echipamentelor de telecomunicatii.

Firma a fost infiintata de catre Ren Zhengfei in 1987, ajungand in scurt timp sa se specializeze in retelele de telecomunicatii. In primele trimestre ale anului 2014, numarul telefoanelor mobile livrate de catre firma a ajuns la 51 de milioane. Huawei are peste 170.000 de angajati in toata lumea, iar veniturile sale din anul 2013 au ajuns pana la 38 miliarde de dolari.”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri