Andrea si Oana Tomaselli, antreprenori din Braila, ce activeaza in domeniul utilajelor agricole si energie regenerabila, au deschis primul showroom Alfemo din Romania, in urma unei investitii de 500.000 de euro. Alfemo este un producator turc de mobila premium si este adus de antreprenori in sistem de franciza. Cei doi planuiesc sa dezvolte reteaua de showroom-uri Alfemo prin programe de franciza.

Prezent in 18 tari de pe 5 continente, Alfemo a deschis primul showroom din Romania, prin intermediul Kids Room Decoration, afacerea sotilor Tomaselli, in calitate de master francizor. Cei doi au adus brandul in tara in 2017, dupa ce au cautat pe piata locala mobilier pentru camera copiilor; negasind un concept care sa placa, au vizitat Showroomul de la Milano, unde au gasit standul Alfemo.

“Alfemo ne-a atras atentia si am achizitionat mobila pentru camera copilului. Sotia mea a fost convinsa de brand si apoi m-a convins si pe mine sa investim in aceasta directie si sa aducem Alfemo pe piata locala”, spune Andrea Tomaselli.

In 2017, cei doi au deschis un magazin cu mobilier pentru copii Alfemo, in Braila, alaturi de un magazin online. Afacerea, desi prezenta doar in Braila, o piata destul de mica, inregistra vanzari de 30.000 - 40.000 de euro pe luna, ceea ce i-a determinat pe cei doi antreprenori sa intre pe piata bucuresteana cu tot conceptul Alfemo.

In showroom-ul din Bucuresti, Alfemo comercializeaza mobila de living, dining, dormitor, camera copiilor si o linie speciala de saltele, produse tot de Alfemo. “Aveam foarte multe cereri din Bucuresti pe online; am facut un studiu de fezabilitate si am vazut ca in Capitala exista loc de dezvoltare. Uitandu-ne la concurenti si la preturile propuse de acestia, ne pozitionam pe zona de medium spre high, ne-am dorit sa iesim din zona de mass market”, spune omul de afaceri.

Showroomul Alfemo este localizat pe bulevardul Pipera 134, are o suprafata de 1.500 metri patrati si este distribuit pe trei etaje care comercializeaza mobila produsa in Turcia, precum si accesorii.

Cat costa o franciza Alfemo

Familia Tomaselli detine master franciza Alfemo pentru Romania, insa isi doresc sa dezvolte pe plan local programe de francizare prin care showroomurile Alfemo sa fie deschise in mai multe orase ale tarii.

Cei doi antreprenori planuiesc sa deschida un alt showroom Alfemo propriu in urmatorii ani, in estul tarii, urmand ca pentru celelalte orase sa fie deschida in sistem de franciza de alti antreprenori.

O franciza Alfemo pentru deschiderea unui showroom de pana la 600 metri patrati costa pana la 100.000 de euro. Antreprenorii din Braila ofera o serie de servicii partenerilor care vor sa deschida magazine Alfemo, precum: suportul a 50% din costurile de chirie, 50% din costul de amenajare al showroom-ului si 50% din valoarea investitiilor bugetate pentru zona de marketing, pe o perioada de doi ani. In plus, partenerii sunt scutiti de taxa de franciza sau redeventa, adauga Andrea Tomaselli.

“Obiectivul este de a dezvolta si deschide alte magazine in tara. Vrem sa ajungem la o retea de 100 de magazine pana in 2023. In primul an de functionare, vrem ca magazinul din Pipera si magazinul online, pe care urmeaza sa il lansam luna viitoare, sa genereze vanzari de 1 milion de euro”, spune omul de afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri