Retailerul de articole sportive Decathlon anunta intrarea la raft a etichetei „Fabricat in Romania” in toate magazinele din tara. Eticheta semnalizeaza produsele marca proprie realizate in unitati din Romania, in fabrici din Bucuresti, Timisoara si Resita.

In cele trei unitati din tara sunt produse echipamente sportive marca proprie pentru drumetii montane si trekking, precum incaltaminte, dar si articole textile pentru ciclism si biciclete pentru adulti si copii. Acestea sunt vandute intern, dar si in tari din intreaga Europa. Astfel, peste 60% din cantitatile vandute a peste 20 de modele din intreaga Europa sunt produse in Romania.

Produse Decathlon marca proprie fabricate in Romania

Intr-un interviu acordat wall-street.ro anul trecut, Jean Francois Mace, CEO Decathlon, declara ca, pe langa retail, Decathlon a dezvoltat de-a lungul timpului si zona de productie pe plan local. “Vrem sa marim productia, avem un program urias de investitii cu doi parteneri din Timisoara, vrem sa producem 600.000 de genti, iar in urmatorii 3 ani sa ajungem la 1,5 milioane de unitati”, spunea Jean Francois Mace.

“Planuim sa dezvoltam tarile din Europa de Est si avem nevoie de tot mai multa productie locala pentru ca doar asa vom putea reduce costurile de transport”, declara anul trecut Jean Francois Mace.

In fabrica din Bucuresti sunt realizate articole de incaltaminte pentru drumetie si trekking, sub brandul propriu Quechua. Acestea sunt produse speciale din punct de vedere tehnic, realizate in asa fel incat sa fie fiabile pentru tipuri de activitati sportive preponderent montane.

Produsele pentru ciclism, brandul B`Twin, sunt realizate in doua fabrici, Sport Mechanical Workshop in Timisoara si Nextcity in Resita, fiind vorba de o gama mai variata de produse, respectiv biciclete si articolele adiacente necesare pentru acestea.

„Obiectivul Decathlon este acela de a face sportul accesibil cat mai multor oameni, motiv pentru care am ales sa fabricam si in Romania echipamente sportive pentru marcile proprii, B'Twin si Quechua. Echipele nationale de productie, care numara in acest moment peste 1.150 de colaboratori, au expertiza puternica si experienta dovedita in producerea de articole sportive sigure si de calitate. De aceea, in urmatorii ani, Decathlon isi propune sa dezvolte productia din Romania si doreste sa conceapa modele noi pentru produsele proprii”, spune Raul Buzgar, Lider National de Productie.

Decathlon ofera iubitorilor de sport articole si echipamente sportive sub marcilile proprii, precum : Quechua, Kipsta, Nabaiji, Oxelo, Domyos, B’TWIN sau Kalenji. La nivel national, Decathlon reuneste peste 1300 de colaboratori, intr-o retea de 23 de magazine, la care se adauga platforma online. Decathlon detine in Romania o retea de 23 de magazine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri