Uber se pregateste pentru listarea pe bursa de pe Wall Street: la cat ar putea fi evaluata compania

Uber a depus documentele pregatitoare pentru mult asteptata listare pe bursa in aceeasi zi in care Lyft, principalul competitor de pe piata de ride-hailing, a anuntat oficial demersuri in aceasta directie, conform businessinsider.

Compania de ride-hailing a fost evaluata in trecut, in urma unei runde de investii private, la 76 de miliade de dolari, iar reprezentantii acesteia au precizat ca s-ar putea lista in primul trimestru al anului 2019, cu o evaluare de 120 de miliarde de dolari.

Potrivit surselor din piata, compania a inregistrat documentele confidentiale joi, in aceeasi zi in care Lyft, principalul competitor de pe piata de ride-hailing, si-a anuntat planurile de listare pe bursa. Listarile simultante a celor doua companii ar duce competitia dintre acestea la un alt nivel.

Uber a atras, din 2009 pana in prezent, fonduri in valoare de peste 24 de miliarde de dolari, printre investitori aflandu-se nume precum Toyota, Softbank, Microsoft, Jeff Bezos sau Jay Z, insa o parte dintre ei s-ar putea sa isi fi vandut actiunile dupa scandalurile in care a fost implicata compania in ultimii ani.

Citeste si:
Uber intră pe piața din Constanţa
Uber intră pe piața din...
Sursa foto: Prathan Chorruangsak/shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Amancio Ortega, fondatorul Zara, a devenit un magnat al imobiliarelor
Setari Cookie-uri