Intr-un raport publicat vineri, compania americana precizeaza ca a inregistrat la nivel global venituri de 11,3 miliarde de dolari in 2018, cu 43% mai mari decat in 2017, si pierderi de 370 de milioane de dolari.

Gigantul de ride-sharing Uber a reusit sa isi reduca pierderile de anul trecut datorita vanzarii operatiunilor din Sud-Estul Asiei si din Rusia, mutari fara de care situatia financiara a companiei ar fi aratat mult mai dramatic, pierderile ajustate ridicandu-se la 1,8 miliarde de dolari, mai mici totusi decat in 2017, cand acestea au fost de 2,2 miliarde de dolari, conform businessinsider.com.

De asemenea, valoarea comenzilor s-a ridicat in 2018 la 50 de miliarde de dolari, cu 45% mai mari decat in 2017.

La nivelul trimestrului IV din 2018, veniturile Uber au crescut cu 25%, o rata de crestere mult mai mica decat cea inregistrata la nivelul intregului an, respectiv 43%. Asadar, aceasta evolutie i-ar putea ingrijora pe investitori, tinand cont ca Uber se pregateste pentru listarea pe bursa, o listare despre care sursele din piata au precizat ca ar putea avea loc in primul trimestru al acestui an, cu o evaluare de 120 de miliarde de dolari. Compania de ride-sharing a fost evaluata in trecut, in urma unei runde de investitii private, la 76 de miliarde de dolari.

Zilele trecute, in Romania, peste 1.600 de taximetristi au protestat in Piata Victoriei din Bucuresti impotriva platformelor de tip Uber., solicitand modificarea Legii taximetriei, astfel incat sa poata fi sanctionati cei care desfasoara fara autorizatie transport public de persoane si in special transport in regim taxi.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri