Auchan Retail Romania, impreuna cu Oney Bank, au lansat Well.com, o aplicatie de mobil unica in Romania, ce permite fie plata cu autentificare biometrica - cu amprenta, fie cu ajutorul telefonului mobil, prin scanarea unui cod QR.

Plata cu amprenta este o inovatie pe piata locala, Auchan fiind primul comerciant din Romania care implementeaza aceasta tehnologie in magazinele sale. Utilizatorii aplicatiei care opteaza pentru plata cu autentificare biometrica nu sunt nevoiti sa foloseasca nici cardul si nici telefonul, in timp ce plata este extrem de sigura, foarte rapida si comoda, datele ramanand doar pe telefonul clientului.

Aplicatia este disponibila pentru utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare Android si iOS, impreuna cu orice card de debit sau de credit Mastercard sau VISA emis in Romania si poate fi descarcata din App Store sau din Google Play Store, dar si de pe site-ul www.well-com.ro.

“Preocupati de imbunatatirea experientei la cumparaturi a clientilor nostri, atat online cat si offline, am lansat, in 2015 casele rapide – unde scanarea este realizata de personalul nostru, iar plata – cash sau card – in mod independent, de catre clienti. A urmat, in 2017, implementarea, in premiera, a caselor inteligente - self checkout, care permit clientilor derularea rapida si autonoma a intregului proces. Astazi, aducem in Romania, alaturi de partenerii de la Oney Bank, o noua solutie bazata pe tehnologie de top – plata validata cu amprenta, disponibila alaturi de cea prin cod QR. Ne dorim ca aceste schimbari sa fie utilizate si apreciate de clientii nostri, sa le simplifice parcursul de cumparare in magazinele noastre si sa ii ajute sa castige timp", a declarat Tiberiu Danetiu, Director Client si Inovatie Auchan Retail Romania.

“Suntem fericiti sa anuntam inceputul unui proiect inovator ce face parte din strategia de dezvoltare si inovatie a Oney, proiect ce isi propune sa transforme in mod spectaculos experienta client in conditii de inalta securitate si la viteza maxima.
Pilotul, demarat impreuna cu Auchan, aduce prima metoda de plata biometrica pe piata din Romania insa este doar inceputul. Ne propunem sa schimbam relatia dintre comercianti si clientii lor simplificand modul in care, acestia din urma, platesc.Va invitam sa incercati experienta platii cu amprenta, o experienta pe cat de simpla pe atat de rapida. Nu este nevoie sa mai scoateti portofelul si nici telefonul. Tot ce trebuie sa faceti este sa atingeti terminalul cu degetul si plata este realizata", a declarat si Jean-Michel Goncalves, director general Oney Bank Romania.

Citeste si:
Auchan Retail Romania deschide supermarketul Auchan Obor
Auchan Retail Romania...

In prima faza, aplicatia va fi disponibila doar clientilor din magazinele Auchan Militari si Auchan Drumul Taberei, la casele rapide, urmand ca in scurt timp sa fie disponibila si clientilor magazinului Auchan Cotroceni, la casele rapide si la casele de tip self-check-out.

Auchan Retail Romania are in portofoliu 33 de hipermarketuri si o retea de magazine MyAuchan. Cu peste 280.000 m2 suprafata neta de vanzare, peste 10.000 de angajati, o cifra de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro, propune celor circa 5 milioane de locuitori din orasele in care sunt prezente magazinele Auchan un comert modern. Pe www.auchan.ro Auchan prezinta clientilor peste 25.000 de produse disponibile in magazine si ofera serviciul de click&collect (pregatire comanda cu ridicare din magazin) pentru aproximativ 5000 de produse. In acelasi timp, opereaza website-urile dedicate activitatilor de gastronomie tip restaurant - lamasa.auchan.ro, de florarie - florarie.auchan.ro si cel al Lillapois – noua retea de magazine recent lansata, specializate in machiaj, parfumerie, ingrijire personala si ingrijirea casei – www.lillapois.ro.

Oney Bank face parte din Holdingul francez Auchan, reprezentand divizia financiar-bancara a grupului. La nivel mondial Oney Bank este prezenta in 11 tari cu un portofoliu de peste 9 milioane de clienti carora le pune la dispozitie produse financiare, solutii de plata si asigurari variate.In Romania, Oney Bank este prezenta cu 50 de birouri in magazinele Auchan si Leroy Merlin.

Citeste si:
Sistemul de plata defalcata a TVA, criticat de Comisia Europene
Comisia Europeana critica...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri