Afacerile Grupului ferovior Grampet vor creste cu circa 5% anul acesta, de la 354 de milioane de euro, anul trecut, iar cele ale Grupului Feroviar Roman (GFR) se vor majora cu 3%, de la 158 de milioane de euro, a transmis Gruia Stoica, presedintele Grupului Grampet – Grup Feroviar Roman, la solicitarea wall-street.ro.

Fiecare companie din Grupul Grampet evolueaza diferit, in functie de piata pe care activeaza, de contextul economic, de planul individual de activitate, de investitiile programate si efectuate si de evolutia costurilor implicite. Afacerile grupului raman, insa, constante, anul acesta.

„Estimam o cifra de afaceri in crestere in anul 2018, atat pentru Grupul Grampet – un plus de 5 - 8% fata de anul trecut, cat si pentru Grup Feroviar Roman (+3% yoy)”, a spus Gruia Stoica.

Investitii de 26 de milioane de euro in 2018

In cursul acestui an, Grupul Grampet a finalizat investitii in valoare totala de aproximativ 26 de milioane de euro.

„Am dezvoltat in special constructia si modernizarea de material rulant - atat locomotive, cat si vagoane. In acest domeniu, cele mai importante proiecte demarate in cadrul Grupului sunt lansarea productiei de vagoane-cisterna la Reva Simeria, lansarea productiei de utilaje de manevra cale ferata-sosea cu baterii si telecomanda, respectiv finalizarea prototipului locomotivei cu baterii – ambele proiecte in cadrul companiei Reloc”, a declarat Stoica.

Anul acesta, Grampet a investit circa zece milioane de euro in fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, reprezentand majorarea participatiei la 74% si demararea primelor investitii. „Vom aloca resurse importante pentru extinderea activitatii de aici, pentru ca vrem sa aducem fabrica pe primul loc in Europa Centrala si de Sud Est la productia de medicamente necesare in tratarea cancerului”, a completat Stoica.

Ce proiecte se finalizeaza in 2019?

In anul urmator, investiile Grupului Grampet se vor concentra in zona de modernizare si achizitie de material rulant si in cursuri de pregatire profesionala, urmand sa se inceapa proiectul de digitalizare al activitatii GFR. „Principalele proiecte ce urmeaza sa fie finalizate in 2019 sunt: proiectul de remotorizare locomotive de manevra si proiectul de remotorizare locomotive de drum care vor intra in flota Grup Feroviar Roman”, spune Stoica.

De asemenea, compania va continua investitiile de la Polisano Pharmaceuticals. „In paralel, vom continua investitiile de la Polisano Pharmaceuticals pentru finalizarea liniei de productie a medicamentelor destinate oncologiei si inceperea productiei de medicamente. Asa cum anuntam in luna septembrie, pregatim lansarea primei linii de productie de medicamente oncologice solide in prima jumatate a anului viitor, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, pentru o capacitate de aproximativ 10 milioane de unitati terapeutice anual. Totodata, pana la finalul lui 2019 vor fi finalizate pregatirile pentru productie pe liniile de oncologice lichide injectabile existente in fabrica din Sibiu”, explica Gruia Stoica.

Extinderea pe alte piete

GFR are acorduri semnate cu celelalte companii-sora din grupul Grampet, precum si cu operatorii feroviari de stat si privati din Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Cehia, Slovacia, Croatia, Polonia, Austria si Germania. Compania analizeaza, in prezent, extinderea pe sapte noi piete din regiune si continua sa dezvolte activitatea din Serbia.

„Ramanem deschisi la diversificarea portofoliului de investitii, cu precadere in zona noastra de expertiza – domeniul feroviar, dar si in alte domenii. Strategia noastra de dezvoltare s-a bazat inca de la inceput pe cresterea prin achizitii. In acest moment, analizam extinderea pe 7 noi piete din regiune”, a spus Gruia Stoica.

„Anul viitor vom continua sa dezvoltam activitatea operatorului feroviar din Serbia, care a inceput sa opereze in urma cu mai putin de o luna. Totodata, avem planificata lansarea activitatii operatorului feroviar din Grecia – unde avem licenta si angajam in prezent primii mecanici”, a adaugat Stoica.

Sursa foto: Grampet

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri