Comisia de Insolventa la Nivel Central, din care fac parte, printre altii, reprezentanti ai Ministerului Muncii, a publicat in Monitorul Oficial o Decizie privind aprobarea Criteriilor generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil.

Se pare ca nivelul a fost stabilit pe baza unui studiu realizat de Ministerul Muncii, Academia Romana, Comisia Nationala de Prognoza, Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale si ANPC, scrie Hotnews.ro.

"Valoarea cosului minim lunar de consum reprezinta pragul minim sub care nu pot fi stabilite cheltuielile pentru asigurarea unui nivel de trai rezonabil. Aceasta valoare reprezinta suma de bani din veniturile debitorului care nu poate fi oprita pentru plata datoriilor deoarece ii este necesara pentru acoperirea cheltuielilor indispensabile asigurarii traiului zilnic pentru sine si familia sa", se arata in documentul care face referire la procedura insolventei persoanelor fizice si rambursarea sumelor.

Pentru o perosoana care locuieste in mediul urban, valoarea cosului minim este, potrivit deciziei publicate, de 797 lei pentru fiecare adult, 587 lei pentru fiecare copil cu varsta de peste 14 ani, si 419 lei pentru fiecare copil cu varsta de pana la 14 ani.

Pentru cei din mediul rural, suma este de 644 lei/adult, 473 lei/copil de peste 14 ani si 339 lei/copil sub 14 ani.

Cosul minim lunar de consum pentru o familie de doi adulti si doi copii din mediul urban, stabilit de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, este de 2.600 lei. Acesta considera ca din acesti bani, familia poate chiar economisi, respectiv 236 lei/luna. Cei mai multi bani ar merge pe mancare, respectiv 1.069 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri